Ulaganja

Vlada KS uzima kredit od 15 miliona eura za nabavku trolejbusa

''Cilj je i da se realizacijom ovog projekta podigne kvaliteta javnog linijskog prijevoza putnika na razinu europskih standarda'', poručili su iz Vlade KS.
Gospodarstvo / Ulaganja | 15. 08. 2019. u 16:07 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Kantona Sarajevo je na nastavku 33. sjednice u četvrtak utvrdila Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj EBRD-a za realizaciju Projekta "Javni prevoz Sarajevo", te ga uputila Skupštini KS na razmatranje i usvajanje.

''Radi se o 15 milijuna eura zajma kod spomenute banke, a sa kojom su pregovori o realizaciji ovog iznosa održani krajem prošlog mjeseca, pri čemu su usuglašeni tekstovi nacrta tri ugovora. Rok otplate ovog zajma je 15 godina, uz grace period od dvije godine'', objasnio je ministar financija Amel Kovačević.

Pročitajte još

Sredstva će biti iskorištena za nabavku novih električnih trolejbusa, jer je jedan od primarnih ciljeva ove Vlade unaprjeđenje i razvoj infrastrukture javnog prevoza u KS, i to kroz pristup nabavke ekološki prihvatljivih vozila.

''Cilj je i da se realizacijom ovog projekta podigne kvaliteta javnog linijskog prijevoza putnika na razinu europskih standarda, zaštiti okoliš, unaprijedi sigurnost radnog osoblja i korisnika usluga u prometu, te poveća ekonomska konkurentnost'', istaknuo je ministar prometa Adnan Šteta.

Nakon donošenja te odluke slijedi potpisivanje pomoćnog sporazuma sa Federacijom Bosne i Hercegovine kojim će zaduženje po osnovu uzimanja tog zajma biti preneseno na Kanton Sarajevo.

Vlada je također dala suglasnost i na tekst Sporazuma o priznanju troškova između Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Vlade KS, priopćeno je iz Press službe KS.

Kopirati
Drag cursor here to close