200 milja odmilja

Vlada Federacije kupuje vozilo mostarskim Parkovima

Za izgradnju transfer stanica, zatvaranje nesanitarnih deponija, izgradnju reciklažnih dvorišta, sortirnica komunalnog otpada i postrojenja za pročišćavanje procjednih voda planirano je 241.069,70 KM.
Gospodarstvo / Ulaganja | 12. 12. 2019. u 13:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna Vlada je na današnjoj 203. sjednici izmijenila i dopunila Odluku o usvajanju Programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera drugim razinama vlasti i fondovima, namijenjenih kao potpora regionalnim centrima za upravljanje komunalnim otpadom u Federaciji BiH, priopćeno je iz Valde FBiH.

Uz ostalo, na ovaj način je za nabavku komunalnog vozila JP Parkovi Mostar planirano 200.000 KM, a za sufinanciranje projekata za unaprjeđenje upravljanja komunalnim otpadom na području FBiH za izgradnju transfer stanica, zatvaranje nesanitarnih deponija, izgradnju reciklažnih dvorišta, sortirnica komunalnog otpada i postrojenja za pročišćavanje procjednih voda 241.069,70 KM.

Federalna vlada je prihvatila grant po Sporazumu o financiranju i projektu zaključenom između Njemačke razvoje banke (KfW), BiH i FBiH, u iznosu do 9.500.000 eura, namijenjenog za realizaciju projekta energetske efikasnosti u javnim zgradama, te o zaduženju, posredstvom ove banke, od 15 miliona eura za realizaciju projekta rehabilitacije i modernizacije crpno-akumulacijske hidroelektrane Čapljina.

Kopirati
Drag cursor here to close