Ulaganje u radna mjesta

Vlada FBiH: 3,7 milijuna KM za razvoj industrijskih zona u 20 općina

Odobrena sredstva će biti usmjerena na izgradnju nove i unapređenje postojeće infrastrukture u okviru poslovnih zona u Federaciji BiH, kao preduvjeta za ekonomski rast i zapošljavanje na lokalnoj raz
Gospodarstvo / Ulaganja | 04. 09. 2018. u 15:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:  Bljesak.info / Ilustracija

Ugovori između Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i 20 jedinica lokalne samouprave iz FBiH u okviru projekta izgradnje poduzetničkih zona, u ukupnom iznosu od 3.747.462,41 KM, bit će potpisani u srijedu u Sarajevu. 

Ugovore će potpisati federalni ministar Amir Zukić s gradonačelnicima, načelnicima i predstavnicima jedinica lokalnih samouprava. 

Odobrena sredstva će biti usmjerena na izgradnju nove i unapređenje postojeće infrastrukture (ceste, vodovod, kanalizacija, el. energija, itd.) u okviru poslovnih zona u Federaciji BiH, kao preduvjeta za ekonomski rast i zapošljavanje na lokalnoj razini.

Sredstva su dobili Tešanj, Široki Brijeg, Novi Travnik, Stolac, Donji Vakuf, Doboj-Jug, Jablanica, Gradačac, Čitluk, Kiseljak, Čapljina, Zavidovići, Mostar, Žepče, Bihać, Bosanski Petrovac, Kalesija, Usora, Grude i Čelić, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Kopirati
Drag cursor here to close