Cijene

Obnova igrališta u sedam mostarskih naselja će još pričekati

''Cijene svih prihvatljivih ponuda znatno su veće od osiguranih sredstava za predmetnu nabavu'', stoji u obavijesti o poništenju.
Gospodarstvo / Ulaganja | 02. 12. 2020. u 08:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar je dva mjeseca nakon raspisivanja javne nabave za rekonstrukciju dječjih igrališta na Gradskom području Stari grad, odlučio poništiti i ponovno pokrenuti postupak nabave.

Postupak je prvotno raspisan 1. listopada s procijenjenom vrijednošću nabave od 155.000 maraka (bez PDV-a). Potom je poništen 16. studenog, a kao razlog poništenja naveli su visoke cijene ponuda.

''Cijene svih prihvatljivih ponuda znatno su veće od osiguranih sredstava za predmetnu nabavu'', stoji u obavijesti o poništenju.

Za nabavu su pristigle tri ponude, ali u obavijesti o poništenju navode različit iznos vrijednosti projekta od onog planiranog.

''Vrijednost najniže prihvatljive ponude je 193.100 KM (bez PDV-a), a najviše prihvatljive ponude 247.448 KM (bez PDV-a)'', stoji u obavijesti o poništenju.

Foto: Bljesak.info / Iznosi u obavijesti u poništenju nabave

Iako je postupak poništen sredinom studenog, tek je 1. prosinca objavljena obavijest na Portalu javnih nabava. Sat vremena nakon objave obavijesti o poništenju, objavljena je obavijest o raspisivanju novog postupka s istim procijenjenim iznosom kao i ranije - 155.000 KM.

Nabavom je planirana obnova igrališta u Zaliku, Sjevernom logoru, Cernici (iza zgrade Elektrodistribucije i iza dječjeg vrtića), Donjoj Mahali, Tekiji (iza Glorije i iza pošte), Šehovini i Gornjem Zaliku, prema projektu koji je izradio Inpros d.o.o. Mostar.

Radovi uključuju obnovu partera te nabavu i montažu projektirane opreme igrališta. Rok izvršenja radova je 30 dana, naveli su u obavijesti o nabavi.

 
Kopirati
Drag cursor here to close