U 2018. godini

Višemilijunski projekti u Uskoplju

Posebna pozornst bit će posvećena izradi nove strategije razvoja općine Uskoplje za sljedećih pet godina
Gospodarstvo / Ulaganja | 16. 02. 2018. u 13:33 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pozitivnu ocjenu vijećnika dobilo je izvješće o radu načelnika Uskoplja Seada Čauševića u 2017. godini, kao i plan rada općinske administracije u ovoj godini.

''Stavljena je u funkciju Gradska sportska dvorana i otvoren Dječiji vrtić, a uspješno su provedeni još neki veoma važni infrastrukturni projekti'', kazao je Čaušević.

Po njegovim riječima, samo u asfaltiranje 5,7 kilometara makadamskih cesta utrošeno je oko 600.000 KM.

Završena je, također, dionica koja vodi prema Ski-centru ''Raduša'', i postavljeno 700 novih LED svjetiljki čime je, naglasio je, javna rasvjeta znatno poboljšana.

Dodaje da je urađena regulacija korita rijeke Vrbas na više kritičnih mjesta, i pokrenut natječaj za višemilijunski projekt rekonstrukcije gradskih ulica koji je, zbog prispjelih žalbi, trenutno u fazi mirovanja.

''Čekamo odgovor Ureda za žalbe javnih nabavki, nakon čega ćemo znati što dalje raditi po tom pitanju. U svakom slučaju, to je jedan od najvažnijih projekata u općini, koji smo planirali realizirati u 2018. godini'', istaknuo je Čaušević.

Posebna pozornst bit će posvećena izradi nove strategije razvoja općine Uskoplje za sljedećih pet godina, i budućim projektima regulacije Vrbasa, s obzirom na već osigurana sredstva Agencije za vodno područje rijeke Save i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP).

''Tu su i projekti deminiranja rizičnih minskih površina u 33 naselja, nedovršeni ugovori s firmom 'Rudnici gipsa', i drugi projekti koji su ušli u financijske planove viših razina vlasti'', kazao je načelnik Uskoplja Sead Čaušević.

Kopirati
Drag cursor here to close