Sastanak EBRD-a u BiH

Vijeće ministara tvrdi da stižu veliki investitori

Cilj Bosne i Hercegovine je, navode iz Vijeća, da EBRD u sljedeće četiri godine plasira više od milijardu eura u razvoj bh. ekonomije.
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 03. 2019. u 16:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosna i Hercegovina će od 7. do 9. svibnja postati središtem zanimanja najvećih investitora Europe i svijeta zbog organiziranja Godišnjeg sastanka Odbora guvernera Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Sarajevu.

Budući da će se taj skup imati dugoročne pozitivne učinke po našu državu, Vijeće ministara BiH je na sjednici u četvrtak usvojilo Informaciju Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa o dosadašnjim aktivnostima u vezi sa organizacijom ''jednog od najvećih događaja ikada održanih u BiH''.

Cilj Bosne i Hercegovine je, navode iz Vijeća, da EBRD u sljedeće četiri godine plasira više od milijardu eura u razvoj bh. ekonomije.

Godišnji sastanak Odbora guvernera EBRD-a je velika prilika da se povezivanjem ekonomija osigura snažniji rast BiH, a jedan od najvažnijih događaja je Investicijska konferencija posvećena mogućnosti ulaganja u BiH.

Planirano je oko 17 događaja, uključujući više panel-sesija posvećenih investiranju u Zapadni Balkan, korporativnoj perspektivi, digitalizaciji - pripremi malih i srednjih poduzeća za budućnost, kao i održivom i inkluzivnom turizmu u Jugoistočnoj Evropi.

Na marginama Godišnjeg sastanka Odbora guvernera EBRD-a najavljeno je i održavanje sesije o Zapadnom Balkanu uz sudjelovanje lidera šest zemalja, kao i zajednički događaj EBRD-a i Europske komisije posvećen promoviranju ulaganja i poboljšanja životnog standarda na Zapadnom Balkanu u procesu europskih integracija.

Na sjednici je data suglasnost guverneru BiH u EBRD-u, ministru vanjske trgovine i ekonomskih odnosa da potpiše Pismo suglasnosti, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close