Utvrđen sporazum

Vijeće ministara: Novi granični prijelaz sa Srbijom do kraja godine

Izgradnjom ovog graničnog prelaza sa pristupnom prometnicom na teritoriji Bosne i Hercegovine nastavlja se dobra suradnja BiH i Srbije
Gospodarstvo / Ulaganja | 14. 07. 2020. u 16:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjednici Vijeća ministara je utvrđen Prijedlog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o izgradnji i uspostavljanju novog zajedničkog graničnog prelaza na lokaciji Bratunac – Ljubovija, sa Izvještajem o pregovorima.

Prema ovom sporazumu, koji je predložilo Ministarstva komunikacija i transporta, dvije države će na zajedničkoj lokaciji Bratunac – Ljubovija izgraditi i otvoriti zajednički granični prelaz za međunarodni cestovni promet putnika i roba na kojem se izvoze, uvoze i provoze sve vrste roba, osim onih koje podliježu inspekcijskom nadzoru i plaćanju trošarina.

Izgradnjom ovog graničnog prelaza sa pristupnom prometnicom na teritoriji Bosne i Hercegovine nastavlja se dobra suradnja BiH i Srbije, nakon što su dvije države dogovorile realizaciju projekta izgradnje mosta preko rijeke Drine na lokaciji Bratunac – Ljubovija.

Ovaj projekt se realizira na osnovu potpisanog Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Drine sa pratećim putnim objektima na lokaciji Bratunac – Ljubovija.

Projekt bi, tvrde, trebao biti završen do kraja godine.

Prijedlog sporazuma biće dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika predložen je ministar komunikacija i transporta, priopćeno je iz Vijeća ministara.

Kopirati
Drag cursor here to close