Zaduženo ministarstvo

Vijeće ministara naredilo potpisivanje Sporazuma o roamingu

Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 03. 2019. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH priopćilo je danas kako je u potpunosti prepoznalo izuzetan značaj blagovremenog potpisivanja ''Regionalnog sporazuma o smanjenju cijene roaminga za zemlje zapadnog Balkana'', te je na 167. sjednici održanoj 26. veljače zadužilo resorno Ministarstvo komunikacija i prometa BiH da potpiše spomenuti Sporazum tijekom održavanja digitalnog summita u Beogradu.

''Imajući u vidu da su nadležna ministarstva komunikacija i prometa s državne i entitetske rezine, Regulatorna agencija za komunikacije, kao i telekom operateri prethodno zauzeli stav da BiH neće moći do srpnja 2019. ispuniti sve obveze za početak primjene Sporazuma, Vijeće ministara BiH je na spomenutoj sjednici zadužilo Ministarstvo komunikacija i prometa da u Sporazumu pozicionira BiH na najoptimalniji način, s obvezom da početak implementacije planiranih obveza bude u tijeku, a najdalje do kraja 2019. godine'', priopćeno je iz Vijeća ministara.

Kako se navodi, Vijeće ministara BiH izuzetno cijeni značaj i prednosti ovoga Sporazuma, prvenstveno za građane BiH, kao i kroz jačanje telekomunikacijskog tržišta, zaštitu potrošača, bolju konkurentnost i transparentnost elektronskih komunikacija.

''Pored navedenog, Bosna i Hercegovina je izuzetno posvećena jačanju i produbljivanju regionalne suradnje u svim sferama, a naročito kroz Berlinski proces i prihvaćenih inicijativa u okviru istog. Očekujemo da će sve nadležne institucije i akteri u Bosni i Hercegovini preuzeti svoje obveze i odgovornosti prema građanima i osigurati da BiH, zajedno sa zemljama regije, i u ovoj značajnoj oblasti unaprijedi suradnju kroz potpisivanje Regionalnog sporazuma o smanjenju roaminga na summitu u Beogradu'', ističe se u priopćenju Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close