HNŽ i ŽZH

Potpisan ugovor o grantu koji otvara mogućnosti za mlade i poduzetnike

Cilj je kroz projekt, u periodu trajanja od 12 mjeseci, unaprijediti znanja i vještine sudionika srednjoškolskog obrazovnog sustava.
Gospodarstvo / Ulaganja | 13. 12. 2019. u 16:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpisivanje ugovora o grantu naslova ''Unaprijeđenje srednjeg strukovnog obrazovanja kroz obavljanje praktične nastave u kompanijama i javno-privatni dijalog u skladu s potrebama tržišta rada: info centri za kompanije u Hercegovačko-neretvanskoj i Zapadnohercegovačkoj županiji'' upriličeno je u prostorijama Intera Tehnološkog Parka  između Asocijacije poduzetnika Hercegovine (APH), čiji predsjednik je gospodin Damir Vidačak, i Fondacije Helvetas Moja Budućnost, čiji predstavnik je gospodin Sven Dominković.

Vizija je da APH i Agencija za ekonomski razvoj "PRVI KORAK" d.o.o. Konjic postanu informativni centri koji nude organiziranje praktičnog dijela nastave, obuke mentora radi uspješne koordinacije praktične nastave za poduzeća članice APH i Udruženja poslodavaca i samostalnih gospodarstvenika Konjic, kao i jasne i blagovremene informacije o sektorskim potrebama poslodavaca na lokalnom tržištu rada u cilju izbora budućeg zanimanja.

Cilj je kroz projekt, u periodu trajanja od 12 mjeseci, unaprijediti znanja i vještine sudionika srednjoškolskog obrazovnog sustava. Aktivno će se raditi na unaprijeđenju komunikacije između javnog i privatnog sektora i omogućit će se uvođenje efekasnije praktične nastave kao neizbježnog elementa tijekom srednjeg stručnog obrazovanja.

Uz sve to, aktivirat će se poduzetnička strana i kroz analize tržišta potrebnih radnih snaga.

Ova aktivnost podržana je od strane razvojne organizacije Helvetas iz Švicarske kroz projekt Moja Budućnost, priopćeno je iz Asocijacije poduzetnika Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close