Oružje

Vampir iz BiH predstavljen u Abu Dhabiju

Zbog svojih odličnih konstrukcijskih rješenja, ergonomije, suvremenih metoda izrade, pištolj Vampir ističe se preciznošću, točnošću i funkcionalnošću.
Gospodarstvo / Ulaganja | 19. 02. 2019. u 10:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na najvećem sajmu vojne opreme na svijetu u Abu Dhabiju, po drugi put, predstavljen je i štand Tehničkog remonta Bratunac (TRB). Međunarodni sajam obrane okupio je tisuće sudionika koji su izložili veliki broj opreme i naoružanja.

"Od proizvodne linije odlučili smo se predstaviti neke na koje smo posebno ponosni. Prikazat ćemo naš pištolj prvijenac RS9 Vampir (9mm), novu mašinu za humanitarno deminiranje MH-17, na kojoj je napravljen veliki pomak, kako u samoj efikasnosti tako i u dizajnu. Posjetioci će vidjeti i liniju za proizvodnju streljiva, mobilne zaštitne sisteme, mobilne sisteme za proizvodnju električne energije i vode, radarske sisteme, sisteme za kontrolu pristupa koji su u duhu moderne tehnologije i novih saznanja iz te oblasti", poručili su iz TRB za "infobirac.net".

Zbog svojih odličnih konstrukcijskih rješenja, ergonomije, suvremenih metoda izrade, pištolj Vampir ističe se preciznošću, točnošću i funkcionalnošću.

Najznačajniji pomak bio je dizajn samog pištolja, koji sa sobom donosi ergonomsku i efikasnu karakteristiku.

Model RS9 Vampir je skup novih saznanja i vještina u oblasti oružja. On predstavlja prvijenac Tehničkog remonta Bratunac, s ciljem unapređenja, spoja tehnologije i performansi.

Pištolj je kalibra 9mm, kapacitet magazina je 18 metaka, sa potpuno napunjenim magazinom težak je 1.100 grama. Pištolj ima dužinu od 19 cm, visine je 13,8 cm, i debljine 4 cm.

Kopirati
Drag cursor here to close