Sarajevo

Uz podršku OSCE-a održan Sajam ženskog poduzetništva

Jednodnevni Sajam ženskog poduzetništva održan je u Sarajevu
Gospodarstvo / Ulaganja | 17. 10. 2018. u 14:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini, u saradnji s Regionalnom asocijacijom poduzetnica, organizirala je jednodnevni Sajam ženskog poduzetništva koji je održan danas u Sarajevu.

Sajam, koji je imao za cilj osnaživanje poduzetnica, jačanje međusobne saradnje, te promoviranje proizvoda i poduzeća, okupio je 30 poduzetnica iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

U okviru ovog Sajma, grupa uspješnih poduzetnica prezentirala je svoja iskustva o tome šta podrazumijeva pokretanje, održavanje i rast malog poduzeća.

''Nadamo se da ćemo osnažiti veze između poduzeća kojima upravljaju žene u ovom području, i povezati ih sa potencijalnim tržištima, te promovirati raznovrsnu paletu njihovih proizvoda i usluga'', rekao je veleposlanik Bruce G. Berton, šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

''Sajmovi kao što je ovaj predstavljaju priliku za jačanje liderskih vještina i povećanje obima ekonomskog udjela žena u životu zajednice'', dodao je.

Adrijana Rac, stručna suradnica za upravljanje projektima pri Gradskoj razvojnoj agenciji Istočno Sarajevo, je istaknula da treba podržati žene i dati im pokretačku energiju, pošto poduzetnički duh postoji, ali ga je potrebno ohrabiti.

''Ovaj sajam predstavlja izvanrednu priliku za suradnju i ekonomsko osnaživanje žena'', rekla je Adrijana Rac.

Kopirati
Drag cursor here to close