Vlada Federacije

Utoplit će se ravnateljstvo mostarske bolnice

Ukupno procijenjeni iznos sredstava za sve ove objekte od značaja za Federaciju BiH je 3.200.575,05 KM s PDV-om i bit će financiran iz dijela kredita koji je dodijeljen za Federaciju BiH.
Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 11. 2020. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada FBiH je dala suglasnost na Listu objekata za provedbu mjera energetske efikasnosti za razdoblje 2020. - 2024. godina za objekte od značaja za FBiH, koju je utvrdio Upravni odbor Projekta energetske efikasnost u Bosni i Hercegovini za Federaciju BiH.

Implementacijska jedinica ovog projekta je 5.6.2020. godine dobila dopis Federalnog ministarstva zdravstva za nominiranje sedam objekata - zdravstvenih ustanova.

Riječ je o klinikama za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, infektivne bolesti, potom kožne i spolne bolesti, te unutarnje bolesti s centrom za dijalizu, Centru za kliničku farmakologiju i Ravnateljstvu Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, zatim Klinici za plućne bolesti Podhrastovi pri Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo, kao i Klinici za plućne bolesti i Poliklinici za laboratorijsku dijagnostiku pri Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, priopćila je Vlada Federacije BIH.

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova je 9.7.2020. godine dostavilo dopis kojim su nominirali jedan objekt nastavnog tipa Policijske akademije FMUP-a za primjenu mjera energetske efikasnosti.

Ukupno procijenjeni iznos sredstava za sve ove objekte od značaja za Federaciju BiH je 3.200.575,05 KM s PDV-om i bit će financiran iz dijela kredita koji je dodijeljen za Federaciju BiH.

Vlada je danas odobrila prijenos stalnih sredstava i izvršenih građevinskih radova krajnjim korisnicima, a nabavljenih u okviru Projekta energetske efikasnosti. Radi se o izvršenim građevinskim radovima (922.484,91 KM) i stalnim sredstvima na objektima (300.279,97 KM), te stalnim sredstvima Federalnog ministarstva prostornog uređenja (7.101,90 KM).

Danas su usvojeni i izvještaji o realiziranim aktivnostima Implementacijske jedinice Projekta energetske efikasnosti u BiH za FBiH za drugi i treći kvartal 2020. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close