Dobra vijest

Uskoro besplatan prijevoz za građane Općine Prozor - Rama

Uspostavom općinskog poduzeća za javni prijevoz stekli su se uvjeti da organiziramo i prijevoz naših građana iz seoskih naselja koji će tako lakše stizati do Doma zdravlja, tržnice, Općine i slično.
Gospodarstvo / Ulaganja | 27. 11. 2019. u 10:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako je ranije i najavljivano, Općina Prozor – Rama uskoro pokreće besplatan prijevoz svojih građana iz seoskih naselja do Prozora i nazad.

Program prijevoza građana će kao posebna točka dnevnog reda biti predstavljen na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća Prozor – Rama zakazanoj za četvrtak, 28.11.2019. godine.

Programom je predviđeno da se za nositelja aktivnosti prijevoza građana odredi firma ''Javni prijevoz'' d.o.o. kao poduzeće kojemu je osnivač i 100 % vlasnik Općina Prozor – Rama.

Nositelj prijevoza građana će dinamiku prijevoza, stajališta, te detaljna vremena polazaka i povrataka utvrđivati sa mjesnim zajednicama i mještanima naselja na koja se Program odnosi.

Foto: Općina Prozor-Rama / Uskoro besplatan prijevoz za građane Općine Prozor-Rama

Kao testno razdoblje utvrđuje se prosinac 2019. i prva polovica 2020. godine, u kojem razdoblju ''Javni prijevoz'' d.o.o. treba definirati sve potrebne detalje dinamike prijevoza, stajališta, vremena polazaka i povrataka i slično, te konačne detalje predstaviti Općinskom vijeću i zatražiti suglasnost za isto.

''Općina već duže razdoblje plaća troškove prijevoza učenika osnovnih škola i učenika Srednje škole Prozor. Uspostavom općinskog poduzeća za javni prijevoz stekli su se uvjeti da organiziramo i prijevoz naših građana iz seoskih naselja koji će tako lakše stizati do Doma zdravlja, tržnice, Općine i slično. Uspjeli smo se izboriti za novac kojim možemo sve ovo platiti, i s te strane nemamo nikakvih problema'', rekao je načelnik Jozo Ivančević.

Financiranje besplatnog prijevoza svojih građana vršiti će Općina Prozor – Rama iz redovnih proračunskih sredstava za naredna razdoblja.

Kopirati
Drag cursor here to close