Gradi se, gradi se...

Uskoro tender za izgradnju dionice Mostarsko raskrižje-Vlakovo

Radi se o dionici Butila - Vlakovo - Mostarsko raskrižje (LOT 3), koji je podijeljen na LOT 3a i LOT 3b.
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 02. 2018. u 20:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Bljesak.info

Planom poslovanja poduzeća "Autoceste FBiH", s Adnanom Terzićem na čelu, ove godine predviđene su pripremne aktivnosti na izgradnji posljednjeg dijela Sarajevske zaobilaznice.

Radi se o dionici Butila - Vlakovo - Mostarsko raskrižje (LOT 3), koji je podijeljen na LOT 3a i LOT 3b. Dionica LOT-a 3a Butila - Vlakovo izgrađena je u sklopu autoceste na Koridoru 5C i puštena u upotrebu 2014. godine. Međutim, dionica Vlakovo - Mostarsko raskrižje (LOT 3b) još nije izgrađena.

Zbog toga vozači koji idu iz smjera Hadžića ili Kiseljaka, ukoliko se žele uključiti na autocestu u Vlakovu, moraju ići do Ilidže da se okrenu i uključe u Vlakovu na autocestu.

Kako su za portal Akta.ba rekli iz "Autocesta", ove godine previđene su aktivnosti za dovršetak i posljednje dionice Sarajevske zaobilaznice, ali konačnu realizaciju treba odobriti Vlada FBiH usvajanjem plana poslovanja.

"U tijeku je priprema tenderske dokumentacije za izgradnju dionice Vlakovo - Mostarsko raskrižje Procijenjena vrijednost izgradnje iznosi 21,5 milijuna KM bez PDV-a. Novac će izdvojiti 'Autoceste' iz vlastitih prihoda. Dionica je duga 1,5 kilometara, a eksproprijacija zemljišta za buduću trasu je završena", kazali su iz "Autocesta".

Iz poduzeća ističu da će se izgradnjom ove dionice omogućiti bolja prometna povezanost autoceste na Koridoru 5C s mrežom prometnica nižeg ranga, magistralnim i lokalnim cestama.

"Izgradnjom LOT-a 3b omogućit će se izravna veza za vozila koja prema petlji Vlakovo na autocesti dolaze s kružnog toka na Mostarskom raskrižju, odnosno iz smjera Kiseljaka, Rakovice, Pazarića i Hadžića. Također, izgradnjom ove spojne prometnice rasteretit će se lokalna prometnica kroz naselje Vlakovo i podići će se razina sigurnosti pješaka i vozila", rekli su iz "Autocesta".

Kopirati
Drag cursor here to close