Čapljina-Metković

Uskoro kreće izgradnja obrambenog nasipa u Gabela Polju

Tema sastanka bila je usuglašavanje dokumentacije za raspisivanje natječaja za izvođače radova i nadzor nad radovima obrambenog nasipa Gabela Polje.
Gospodarstvo / Ulaganja | 07. 07. 2021. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Hrvatskih vodu u Zagrebu gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić nazočio je sastanku sa predstavnicima Hrvatskih voda.

Sastanku su nazočili generalni direktor Zoran Đuroković, zamjenik generalnog direktora Valentin Dujmović i Irina Putica, direktorica VGO-a Split.

Tema sastanka bila je usuglašavanje dokumentacije za raspisivanje natječaja za izvođače radova i nadzor nad radovima obrambenog nasipa Gabela Polje.

Obje strane su se usuglasile oko pomenute dokumentacije te će se veoma brzo raspisati natječaj za izvođače radova i za nadzor na radovima.

Inače, ukupna procijenjena vrijednost za realizaciju projekta iznosi cca 6,5 milijuna KM, a ovaj prekogranični projekt obrane od poplava grada Metkovića i Čapljine obuhvaća izgradnju obrambenog nasipa, ustave Glibuša, ustave Strimen, crpne stanice Glibuša, preljevne građevine s uređajem za kontrolirano upuštanje voda u branjeno područje i ostalih hidrotehničkih objekata koje štite branjeno područje od poplava.

Jedinstveni Obrambeni zaštitni sustav čine dva podsustava. Prvi podsustav obuhvaća naselje Jerkovac i Glibušu na području grada Metkovića u Republici Hrvatskoj i taj dio projekta je završen, a drugi dio podsustava obuhvaća naselje Gabela Polje na području grada Čapljine.

Cilj projekta je stavljanje u funkciju oba podsustava kao jedan učinkovit sustav obrane od poplava jer jedino tako će projekt biti funkcionalan.

Na sastanku se također kratko razgovarala o razrješenju problema vodocrpilišta Doljani gdje je zauzet jasan stav i volja u rješavanju ovog stoljetnog problema.

''Grad Čapljina je već dulje vrijeme pokrenuo inicijativu za rješavanje pitanja vodocrpilišta te vjerujemo kako će se ovaj problem uskoro riješiti na minimalno obeštećenje i grada Metkovića i Hrvatskih voda'', poručili su iz Gradske uprave Grada Čapljine.

Kopirati
Drag cursor here to close