Turizam cvjeta

Uskoro charter turistički letovi iz Beograda za Banja Luku

Gradonačelnik Igor Radojičić je naglasio da je turizam jedna od značajnih prilika za Banju Luku i da postoji ogroman potencijal u razvoju turizma.
Gospodarstvo / Ulaganja | 01. 04. 2019. u 14:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru programa „Proljeće u Banjoj Luci“, taj grad će tijekom travnja ugostiti turističke radnike iz regije na drugoj Međunarodnoj konferenciji turizma i Međunarodnom sajmu turizma koji će biti održani od 18. do 20. travnja.

Turistički potencijal 

Gradonačelnik Igor Radojičić je naglasio da je turizam jedna od značajnih prilika za Banju Luku i da postoji ogroman potencijal u razvoju turizma.

''U protekle dvije godine razvijaju se i dodatni elementi koji omogućavaju razvoj turizma. To je, prije svega,  avionski promet gdje smo trenutno povezani sa četiri europske destinacije, a 12. travnja je predviđeno da za Banju Luku krenu prvi čarter turistički letovi iz Beograda koji će za vikend dovoditi turiste. Ukupnu ponudu gradu obogatilo je i otvaranje najvećeg regionalnog šoping centra 'Delta planet'', rekao je Radojičić.

Receptivni turizam

Načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Neven Stanić kazao je da Banja Luka ima dosta turističkog potencijala i da bi trebalo da se bazira na komparativnim prednostima koje imamo, a to se prvenstveno odnosi na rijeku Vrbas i sve ono što ona nudi u turističkom smislu. 

''Naš prioritet na ovogodišnjoj konferenciji bit će receptivni turizam. Mi želimo da dovodimo goste iz inozemstva u Banja Luku, da im pokažemo ono čime raspolažemo i da gosti odu zadovoljni iz našeg grada. Jedna od tema konferencije bit će i destinacijski menadžment. Tu temu ćemo obraditi na način da našim turističkim agencijama predstavimo kako da na najbolji način brendiraju turističke proizvode'', najavio je Stanić.

Sudionici iz sedam zemalja

Direktorica Turističke organizacije Banja Luka Irena Radojević istaknula je na konferenciji za novinare da je Grad prepoznao šansu za razvoj u turizmu kao važnoj privrednoj grani.

''Ugostit ćemo i svjetski poznato ime u svijetu turizma Slobodana Mićića, a već sada možemo reći da je prijavljeno oko 150 sudionika, a to su predstavnici turističkih agencija, turoperatora, hotelijera, lokalnih zajednica i slično. Bit će tu sudionici iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Hrvatske i Rusije'', rekla je Radojević.

Kopirati
Drag cursor here to close