Odžak

Ursula von der Leyen otvara most Svilaj

Von der Leyen će otvaranju mosta prisustvovati zajedno s predsjedateljem Vijeća ministara Zoranom Tegeltijom i premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem.
Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 09. 2021. u 09:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen nazočit će u četvrtak, 30. rujna, otvaranju mosta preko Save u mjestu Svilaj u Odžaku, priopćeno je iz Komisije.

Von der Leyen će otvaranju mosta prisustvovati zajedno s predsjedateljem Vijeća ministara Zoranom Tegeltijom i premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem. Istog će se dana sastati s članovima Predsjedništva BiH u Sarajevu.

Predsjednica Europske komisije danas će doputovati u Albaniju, gdje će se sastati sa albanskim predsjednikom Iljirom Metom i premijerom Edijem Ramom. Ona će nakon toga posjetiti Sjevernu Makedoniju, a u Skoplju će se sastati sa makedonskim predsjednikom Stevom Pendarovskim i premijerom Zoranom Zaevim.

Von der Leyen će se sutra u Prištini sastati sa predsjednikom i premijerom Kosova Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem. Iz Komisije ističu da će Von der Leyen sutra posjetiti i Podgoricu, gdje će se sastati sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem i sa crnogorskim premijerom Zoranom Krivokapićem.

Istog dana će se u Beogradu sastati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a u četvrtak, 30. rujna, sa premijerom Srbije Anom Brnabić. Zatim će 30. rujna sa Vučićem prisustvovati službenom početku radova na željezničkom Koridoru 10, kao i potpisivanju ugovora o sanaciji dijela auto-puta mira uz podršku EU.

Von der Leyen će tijekom posjete regiji održati konferencije za novinare za liderima zemalja zapadnog Balkana, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close