Strelčevina

Oko 40.000 KM za zeleni trokut na Starom igralištu

Na javnoj raspravi su sudjelovali stanari iz gore navedenih ulaza, ali i oni iz susjednih, izražavajući veliku zainteresiranost za projekt koji je nastao kao građanska stanarska inicijativa, a kao takav je uvršten i u Proračun Grada Mostara za 2020.
Gospodarstvo / Ulaganja | 04. 06. 2020. u 11:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Javna rasprava o uređenju zelenog trokuta na Starom igralištu

Oko 40.000 KM koštat će uređenje zelene površine u kvartu Staro igralište. Riječ je o takozvanom zelenom trokutu ispred ulaza Tomislava 11A, 11B, 11C, 11D i 11E, odnosno iza ulaza Kralja Tomislava 1 i 3.

Arhitekt Dejan Kvesić otkrio je za Bljesak.info kako je riječ samo jednoj od zelenih površina koja se planira urediti u Gradu Mostaru.

''Grad Mostar već duže vremena planira renovirati veliki broj kvartova po gradu. Mi smo obišli nekih 8-9 lokacija i pripremili projektnu dokumentaciju za njih šest, a planiramo za još tri za ovu godinu'', kazao je Kvesić za Bljesak.info.

Foto: PR / Javna rasprava o uređenju zelenog trokuta na Starom igralištu

''Park'' na Strelčevini se već godinama na inicijativu stanara kandidira za uređenje, jer se puno koristi, a neuređen je. Sada je uvršen u Proračun Grada Mostara za 2020. godinu. Kvesić je istaknuo kako radovi kreću za tjedan do deset dana.

Vrsni stručnjak za zelene površine i floristiku Bojan Spasojević iz Gradske uprave Grada Mostara istaknuo je vrijednost ovakvih inicijativa i potrebu stalnog ulaganja u zelene površine, kao i očuvanje postojećih od strane stručnih službi grada i samih građana.

''Riječ je o uklanjanju samoniklih drveća invazivne vegetacije te sadnji novih stabala. Sadile bi se visokootporne kulture. Ovdje je riječ o parternim površinama, ne bi se to moglo nazvati parkovima. To su parteri stavljenih blokova. On mora imati određenu površinu da bi se zvao park'', pojasnio je Spasojević za Bljesak.info.

Inače, održana je i javna rasprava u prostorijama Mjesne zajednice Strelčevina na kojoj su stanari dali suglasnost s planom projekta. Projektu su, kao stanarskoj građanskoj inicijativi, dali punu podršku lokalna mjesna
zajednica i Temeljni ogranak HDZ-a BiH Avenija Jugozapad.

Foto: PR / Javna rasprava o uređenju zelenog trokuta na Starom igralištu
Foto: PR / Javna rasprava o uređenju zelenog trokuta na Starom igralištu
Kopirati
Drag cursor here to close