Borba

Poslodavci žele sami nabaviti cjepivo za radnike

Nabavka cjepiva bi išla isključivo preko distributera ovlaštenih od strane Vlade FBiH.
Gospodarstvo / Ulaganja | 12. 03. 2021. u 14:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine uputilo je pismo za više od 22.000 svojih članica u kojemu ih poziva da iskažu interes za doniranje sredstava za nabavku cjepiva protiv COVID-19 za svoje radnike i stanovništvo lokalnih zajednica u kojima djeluju.

Nekoliko članica UPFBiH se već obratilo Udruženju sa inicijativom da doniraju sredstva za nabavku cjepiva, s tim da bi dio cjepiva bio iskorišten za cijepljenje njihovih uposlenika, a drugi, veći dio, za cijepljenje stanovništva u lokalnoj zajednici u kojoj djeluju.

U skladu sa ovim inicijativama, iz UPFBiH su kontaktirali ured premijera Federacije Bosne i Hercegovine, Ministarstvo zdravstva FBiH te Fedralni zavod za javno zdravstvo kako bi se ova aktivnost koordinirala sa nadležnim federalnim i kantonalnim institucijama.

Od stane nadležnh je odgovoreno da je inicijativa zanimljiva, a da je za njenu realizaciju neophodno da raspolažu informacijom o kompanijama koje su spremne uključiti se u ovu akciju i količini cjepiva koja bi po osnovu ove aktivnosti trebala biti nabavljena.

Nabavka cjepiva bi išla isključivo preko distributera ovlaštenih od strane Vlade FBiH. Posao skladištenja cjepiva i raspored cijepljenja bi se provodio preko nadležnih zavoda za javno zdravstvo.

Iz UPFBiH su pozvali sve zainteresirane kompanije da iskažu interes za nabavku cjepiva za radnike kompanija i stanovništvo lokalne zajednice u kojima članice posluju, a prijavu mogu obaviti putem e-maila Udruženja poslodavaca FBiH: [email protected] Facebook stranice Udruženja poslodavaca FBiH, Instagram profila UPFBiH @poslodavcifbih, Ttwiteer profila @Poslodavci.

Ukoliko bude iskazan značajniji interes kompanija, onda bi se sa nadležnim institucijama Federacije BiH i kantona krenulo u realizaciju ove aktivnosti, priopćeno je iz UPFBiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close