Makar vaki...

Umjesto stabla – šaht: Mostarci pozvani na borbu

''Parkirno mjesto je bilo važnije. Ono jedno stablo koje je ipak posađeno, u međuvremenu je uništeno, a prilikom ove rekonstrukcije koja je u tijeku, na njegovo mjesto je ugrađen šaht.''
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 12. 2017. u 12:15

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Umjesto stabla – šaht. Tako je završila borba za zelenilo protiv plana rekonstrukcije Ulice kralja Tvrtka u Mostaru.

Naime, čitatelj portala Bljesak.info uputio nam je pismo u kojem navodi kako se bezuspješno borio s institucijama da u spomenutoj ulici očuvaju dio drvoreda.

''Stanar sam Ulice kralja Tvrtka i svjedok bezobzirnosti i nemara prema zelenilu ovog jadnog grada. Naime, nakon prve rekonstrukcije ulice, ispred objekta na adresi K. Tvrtka 12, od predviđena tri stabla, posađeno je samo jedno(!?).  Tako je izgleda odgovaralo vlasniku najvećeg dijela navedenog objekta i poslovnih prostora u sklopu istog. Unatoč mom upornom nastojanju i obilaženju brojnih institucija, kao i razgovora s onima koji su radili nadzor, izvodili radove i sl., kao i Parkova, nisam uspio izboriti se za ostala stabla. Parkirno mjesto je bilo važnije. Ono jedno stablo koje je ipak posađeno, u međuvremenu je uništeno, a prilikom ove rekonstrukcije koja je u tijeku, na njegovo mjesto je ugrađen šaht'', naveo je čitatelj.

Bljesak.info / Umjesto stabla – šaht | Snimio čitatelj

Kaže da želi prozvati odgovorne i pozvati građane da mu se pridruže u poditzanju glasa za zeleniji i ljepši grad.

''Prozivam ovim putem ako još ima i malo savjesti nadležnih da promptno reagiraju da se šaht izmjesti, a stablo vrati na svoje mjesto. Tu mislim na gradonačelnika na prvom mjestu, a također i nadzor kao i izvođača. Pozivam i savjesne građane ako ih još ima da se pridruže apelu, da drvored bude drvored, da možemo hodati hladom na ljetnim vrućinama i da imamo čišći, zdraviji i ljepši grad'', napisao je čitatelj.

Podsjećamo, u spomenutoj ulici, gdje se obnavlja kanalizacijska mreža, ponovno se rekonstruira pločnik koji je obnovljen prije dvije godine.

S druge strane, zanemarivanje zelenila i prijeko potrebnog hlada mostarskim ulicama građani su svjedočili i tijekom rekonstrukcije Dubrovačke ulice čija je jedna strana ostala bez ijednog stabla. Istodobno, ove godine mostarski parkovi obnovili su drvorede i posadili neke nove. No, očito, neki vide jednostavnija rješenja.
Kopirati
Drag cursor here to close