Ugovor potpisan bez ceremonije

Projekt od 11,78 milijuna eura koji će dodatno približiti Sarajevo i Mostar

Za izgradnju dionice Tarčin – Ivan grant EU od oko 11,8 milijuna eura
Gospodarstvo / Ulaganja | 30. 07. 2020. u 10:38 Bljesak.info
Tarčin - Ivan #gradimodaspajamo #koridor5c

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i direktor Europske investicijske banke /EIB/ za Sloveniju, Hrvatsku i zapadni Balkan Matteo Rivellini potpisali su sporazum o grantu Europske unije u vrijednosti 11,78 milijuna eura za izgradnju poddionice Tarčin – Ivan.

Ugovor o grantu za financiranje izgradnje autoceste na koridoru Vc potpisan je korespodentno, bez uobičajenih ceremonija, zbog mjera koje su poduzete u sprječavanju virusa Covid -19, priopćeno je iz Ministarstva financija i tretora.

Zahvaljujći ovim grant sredstvima Europske unije bit će financirani radovi na izgradnju nove dionice autoceste približne duljine 4,9 kilometara, uključujući dva mosta i odmorište na dionici Tarčin - ulaz u tunel Ivan.

Ministar Bevanda ocijenio je da je ovo projekt koji nije značajan samo za BiH nego i za regionalno povezivanje jer je dio Paneuropskog koridora Vc koji vodi k Jadranskom moru.

''Ovo je projekt koji će dodatno približiti Sarajevo i Mostar i skratit će udaljenost na ovoj dionici spajanjem ceste M17 s koridorom Vc. Osim bržeg i ugodnijeg putovanja izgradnjom ove moderne ceste  otvara se i ekonomska perspektiva i poboljšava  zaštita okoliša'', naglasio je ministar Bevanda nakon potpisivanja ugovora,

Projekt će implementirati JP 'Autoceste Federacije BiH', a dio je ukupnog ulaganja kroz kredite EIB-a i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Kopirati
Drag cursor here to close