Službenik za mobilijar

Učinjena je greška: Sprave na Trimuši trebaju biti metalne

Lokalitet Trimuše godinama nagriza zub vremena pa su staza i sprave zarasle u šiblje, a veći dio istih sprava je demoliran.
Gospodarstvo / Ulaganja | 08. 09. 2018. u 16:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nove sprave za vježbanje na trim stazi, poznatoj kao Trimuša u Mostaru, trebale bi biti metalne.

Naime, kako nam je ranije rečeno iz Gradske uprave, novac za nabavku novih sprava osiguran je proračunom za ovu godinu, ali do postavljanja istih potrebno je čekati.

U tadašnjem razgovoru za Bljesak.info naveli su kako je potreban izlazak službenika na teren kako bi utvrdio nastalu štetu i o tome izvijestio Gradonačelnika koji će raspisati natječaj i nabaviti nove sprave.

Službenik za urbani mobilijar i dekoraciju Grada, Adis Rizikalo potvrdio nam je da je izašao na lokalitet Trimuše da analizira štetu. Rizikalo tvrdi da su prilikom izgradnje rekreacijske staze urađene nepravilnosti.

''Napravljena je greška jer su sprave koje su korištene za rekreaciju drvene, koje vremenom propadnu, onda je problem to ponovno sada napraviti'', rekao je službenik Rizikalo za Bljesak.info.

Foto: Bljesak.info / Demolirane sprave na Trimuši

On je nakon procjene, kako tvrdi, dao ''prijedlog da se uključi fakultet za sport (!?) da se te sprave stručno urade za amatere i da to budu metalne sprave''.

''Mi ćemo uputiti jedan dopis fakultetu za sport da nam izađu u susret da se izađe na lice mjesta da se vidi koje bi sprave najprikladnije bile i koja bi to cijena bila'', rekao je Rizikalo i dodaje da ''ne mislim se upuštati u to da ja određujem koje će sprave biti'', ali će zahtijevati one budu metalne ''jer su najdugotrajnije''.

Podjećamo kako i lokalitet Trimuše godinama nagriza zub vremena pa su staza i sprave zarasle u šiblje, a veći dio istih sprava je demoliran.

Jedini vid aktivnosti kojega provode na ovom lokalitetu je ekološka akcija koju organizira skupina građana, a za navodno ''održavanje'' zadužena je Služba za komunalne poslove i okoliš.

Nabavka novih sprava na Trimuši Mostarce bi trebala koštati 5.000 KM, a okvirni datum realizacije ikakvih radova službenik Rizikalo ne zna.

Kopirati
Drag cursor here to close