Koridor Vc

Kako će na okoliš utjecati izgradnja dionice autoceste od Konjica do Mostara

Javna rasprava o ocjeni Studije o procjeni utjecaja na okoliš dionice Konjic - Mostar Sjever održat će se 30. travnja s početkom u 11 sati.
Gospodarstvo / Ulaganja | 27. 04. 2018. u 18:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javna rasprava o ocjeni Studije o procjeni utjecaja na okoliš u postupku izdavanja okolišne dozvole za izgradnju na Koridoru Vc –dionica Konjic (petlja Ovčari) – Mostar Sjever održat će se 30. travnja (ponedjeljak) u dvorani Gradske vijećnice Mostar u Mostaru sa početkom u 11 sati.

Studija utjecaja na okolliš kao i Prostorni plan posebnog područja ovog projekta se može pogledati na LINKU 1 i LINKU 2.

Početak dionice Konjic (petlja Ovčari) – Mostar Sjever nalazi se u rejonu Ovčari. Nakon Petlje Ovčari dionica prelazi mostom preko rijeke Trešanice, magistralne prometnice M17 i željezničke pruge Bradina – Mostar i ulazi u tunel T8 duljine 2100 metara istočno od Konjica.

Izlaz iz tunela smješten je u podnožju brda Dedinovac odakle trasa prelazi preko rijeke Neretve i dolazi u Polje Bijela. U nastavku se trasa pruža obodima brda Paklina, naseljem Medeškovići te lijevim obodom doline Bijele (zapadni obronci Borašnice) sve do ulaza u tunel Prenj duljine koji je približno 10.000 metara.

Izlaz iz tunela je na južnoj strani planine Prenj odakle se trasa pruža visokim nasipom, mostovima i tunelom dolazi iznad naselja Podgorani, prolazi kroz lokalitet Dolac gdje presijeca postojeću regionalnu prometnicu, prolazi kroz lokalitet Rudežina sve do ponovnog ulaza u tunel u mjestu Bošnjaci. Izlaz iz tunela je smješten prije naselja Kuti.

U nastavku trasa izlazi na Petlju Mostar sjever gdje se autocesta veže na magistralnu prometnicu M17 kojom se ostvaruje sjeverna veza sa gradom Mostarom.

Kopirati
Drag cursor here to close