U novom naselju

U Čapljini niče novi dječji vrtić

Kapaciteti postojećeg dječjeg vrtića u ovom su gradu popunjeni te se zbog dugih listi čekanja pojavila potreba za izgradnjom novog
Gospodarstvo / Ulaganja | 16. 02. 2021. u 07:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Panorama Čapljine

I dok se velik broj lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini bori s nedostatkom djece prouzročenim negativnim prirodnim prirastom i velikim brojem odlazaka mladih obitelji, Čapljina radi na projektu izgradnje novog dječjeg vrtića.

Naime, kapaciteti postojećeg dječjeg vrtića u ovom su gradu popunjeni te se zbog dugih listi čekanja pojavila potreba za izgradnjom novog.

Prema riječima gradonačelnika Čapljine dr. Smiljana Vidića, novi dječji vrtić trebao bi biti izgrađen u Pelinama u sklopu naselja Ada-Bad. Riječ je o novom naselju koje se nalazi u području uz desnu obalu rijeke Neretve, nizvodno od Mosta dr. Franje Tuđmana, neposredno iza nasipa.

''Hvala Bogu, svi su kapaciteti našeg dječjeg vrtića popunjeni. A ne radi se o malim kapacitetima. Čeka se na red jako dugo, a to je znak da postoji potreba za dodatnim kapacitetima, odnosno izgradnjom novog dječjeg vrtića'', govori gradonačelnik Vidić.

Ističe kako je za njega ovo jako dobar pokazatelj.

''Nedostatak mjesta u dječjem vrtiću govori nam da naš grad živi. Da Čapljina raste'' kaže čapljinski gradonačelnik Vidić, koji je ranije u više navrata isticao kako mu je rekonstrukcija postojećeg dječjeg vrtića jedan od najdražih projekata. Izgradnja novog bit će mu posebna čast.

''Ovaj idući projekt još mi je draži'', naglašava čapljinski gradonačelnik.

Ipak, objašnjava kako je izgradnja novog dječjeg vrtića u Pelinama poprilično velika investicija zbog čega zahtijeva malo dulje pripreme.

''Kroz izmjene i dopune urbanističkog plana naselja Ada-Bad jasno smo definirali poziciju budućeg dječjeg vrtića'', navodi gradonačelnik Vidić.

Objašnjava kako je sljedeći korak k realizaciji ovog projekta, koji će osigurati bezbrižnu igru i učenje brojnim mališanima, a roditeljima olakšati svakodnevicu, izrada projektne dokumentacije.

''Usporedno s tim treba pripremati novac za realizaciju jedne tako značajne investicije'', zaključio je Vidić.

Inače, prije nešto više od dvije godine Čapljina je dobila jedan od najmodernijih i najopremljenijih vrtića u regiji. Pametne ploče, najmodernija igrala, svi najviši standardni učenja, kuhinja prema visokim standardima, dizala, vlastita kotlovnica sa sustavom za grijanje, nova oprema i namještaj..., samo su dio onoga što je urađeno u sklopu rekonstrukcije objekta izgrađenog još osamdesetih godina prošloga stoljeća.

Zgrada tadašnjega Dječjeg vrtića Čapljina proglašena je najljepšim objektom u regiji, a obnovom i rekonstrukcijom zgradi su se vratili ti epiteti. U vrtić je uloženo 1,4 milijuna konvertibilnih maraka, većinom sredstava iz proračuna Čapljine, a početkom njegova rada otvoreno je i 17 novih radnih mjesta, navodi Večernji list.

Kopirati
Drag cursor here to close