Poruke ohrabrenja

U Aluminij Industries dosad uloženo tri milijuna KM, do konca godine još sedam

Do sada je u kompaniju uloženo više od 3,000.000 KM. Ovaj iznos odnosi se na obnovu Ljevaonice, koja još uvijek nije u potpunosti u funkcionalnom stanju, obnovu glavne zgrade, plaće radnicima, obrazovanja, inspekcije peći...
Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 12. 2020. u 09:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Aluminij.ba / Hercegovački div se ponovno budi?

U travnju ove godine nominalno je započela nova era za mostarski Aluminij.

Pandemija COVID-19 koja je zahvatila cijeli svijet, pa tako i BiH, bila je još u svojim počecima i tada nitko nije znao kako će i koliko to biti izazovna godina za sve. Posebno za gospodarstvo, piše Večernji list.

Razdoblje transformacije i pripreme Ljevaonice započeli su tijekom kolovoza, kada su i prvi radnici došli na kapiju Aluminija. kako bi pokrenuli peći koje su bile ugašene 16 mjeseci.

"Aluminij se u idućim mjesecima suočavao s nekoliko izazova. Paralelno su trebali pronaći i zaposliti radnike s pravim znanjem i vještinama, ali i napraviti plan pripreme Ljevaonice", kazali su za Večernji iz tvrtke Aluminij industrija d.o.o. Mostar.

"Budući da tvornica nije bila u uporabi mjesecima prije, morali su se izvršiti mnogi popravci. Krov postrojenja bio je gotovo sav uništen, trebao je popravak i prije nego što je Aluminij prestao s radom. Peći je trebalo popraviti i obojiti, svi prostori tvrtke trebali su biti obnovljeni. Sukladno situaciji i procjenama, napravljen je plan obnove i svi radnici zajedno s menadžmentom kompanije udružili su snage kako bi bili sigurni da će sve biti spremno navrijeme", kažu iz Aluminija.

Navodi se kako je prema uvidu u poslovanje i u razgovoru s timom Aluminija, do sada je u kompaniju uloženo više od 3,000.000 KM. Ovaj iznos odnosi se na obnovu Ljevaonice, koja još uvijek nije u potpunosti u funkcionalnom stanju, obnovu glavne zgrade, plaće radnicima, obrazovanja, inspekcije peći i ostale opreme.

Do kraja godine u Aluminij planiraju uložiti dodatnih 7,000.000 KM.

Pišu kako se stječe dojam da Aluminij industrija, podružnica M. T. Abraham grupe, očito ima namjeru ovdje ostati, kako bi Aluminij ponovno postao gigant Bosne i Hercegovine.

Uostalom, koja je bolja godina za to od ove, 2020., u kojoj Aluminij slavi 45 godina postojanja. 

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli Aluminij (@aluminij_industries)

Kopirati
Drag cursor here to close