Antalija

Turski gospodarstvenici žele surađivati sa mostarskim

Na sastanku je bilo riječi i o mogućim pravcima suradnje, te je najavljena posjeta gospodarstvenika iz Antalije Mostaru, priopćeno je iz Grada Mostara.
Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 10. 2018. u 15:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Bešlić sa turskim izaslanstvom u Mostaru

Gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić je u utorak u Vijećnici primio izaslanstvo zamjenika gradonačelnika Dosemealtia, Engin Murat Ozdemir iz općine iz pogratimskog Grada Antalije u Turskoj, gospodarstvenika Abdurahmana Ćesko i profesora Fuad Bajraktarević, priopćeno je iz Grada.

Ozdemir je izrazio želju za gospodarsku suradnju Općine Dosemealti i Grada Mostara s obzirom da ova općina na svom teritoriju ima jednu od najvećih industrijskih zona u Turskoj čiji su gospodarstvenici izrazili nakanu za poslovnom suradnjom s gospodarstvenicima iz Mostara.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućim pravcima suradnje, te je najavljena posjeta gospodarstvenika iz Antalije Mostaru, priopćeno je iz Grada Mostara.

Rečeno je kako im postojeći sporazumi između naše zemlje i Turske pružaju mogućnost intenziviranja i proširivanja suradnje, te se takva šansa ne smije propustiti u cilju jačanja gospodarstva, kao i procesa rasta i zapošljavanja.

''Grad Mostar je izrazio spremnost da sa svoje strane podrži susrete gospodarstvenika i poslovnih udruženja nadajući se da će takvi susreti dovesti do ugovora i investicija koji će pridonijeti pospješivanju ekonomskog razvoja grada Mostara'', stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close