Sastanak Mušić-Alimci

Turci žele ulagati u Hercegovinu

TIKA je dala ogroman doprinos obnovi, stabilizaciji i prosperitetu bosansko-hercegovačkog društva, realizirajući više od 850 projekta u cijeloj BiH
Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 03. 2018. u 15:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prilikom sastanka predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (F BiH) Edina Mušića i direktora Turske agencije za suradnju i koordinaciju (TIKA) za BiH Omera Faruka Alimcia rečeno je kako je turska agencija zainteresirana za ulaganja u Hercegovini, priopćeno je iz Parlamenta.

Razgovarajući o mogućnostima i projektima koje ova turska vladina organizacija provodi u posljednje 23 godine u BiH, naglašene su oblasti u koje se do sada najviše ulagalo, poput zdravstva, obnove i očuvanja kulturno-povijesnog nasljeđa, poljoprivrede, kapitalnih investicija i sličnog.

TIKA je dala ogroman doprinos obnovi, stabilizaciji i prosperitetu bosansko-hercegovačkog društva, realizirajući više od 850 projekta u cijeloj BiH. U trenutnim okolnostima TIKA djeluje prema zahtjevima i potrebama koji im pristižu sa terena.

Razgovarajući o projektima planiranim za nadolazeće razdoblje, predsjedavajući Mušić sa direktorom Alimci je dogovorio više programskih posjeta određenim područjima u Federaciji, a prva od njih će biti u Hercegovini, prilikom koje bi se definirale smjernice budućih ulaganja na tim područjima.

''Doprinos TIKA-e u obnovi BiH je nemjerljiv. Kao reprezenti turske Vlade u našoj zemlji, pored konkretnih ulaganja i mjerljivih pokazatelja urađenog, kroz svo ovo vrijeme bili su podrška svim razinama vlasti. Njihova iskrena opredijeljenost da pomognu sve narode u BiH je strateška vrijednost'', rekao je Mušić.

Predsjedavajući Mušić izrazio je zahvalu na dosadašnjem radu i angažmanu TIKA-e u BiH, te im sa svoje pozicije izrazio podršku u budućim aktivnostima koje planiraju u BiH, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close