Nastupna posjeta

Konzul kod Bešlića o uspostavi zrakoplovne linije za Istanbula

Mostarski gradonačelnik i turski konzul, navode, ocijenili su na sastanku kako je dosadašnja suradnja dobra
Gospodarstvo / Ulaganja | 08. 10. 2019. u 18:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je u utorak u svom uredu, u nastupni posjet, Kudreta Oytana, glavnog konzula Republike Turske u Mostaru.

Bešlić je upoznao novog generalnog konzula s političkim prilikama u Mostaru, te izrazio riječi zahvale dosadašnjoj potpori koju je Generalni konzulat Republike Turske pružio Gradu kroz različite projekte suradnje na polju kulture i gospodarstva, priopćeno je iz Grada Mostara.

Mostarski gradonačelnik i turski konzul, navode, ocijenili su na sastanku kako je dosadašnja suradnja dobra te je naglašena zajednička potreba za nastavkom i proširenjem suradnje, naročito na gospodarskog polju, posebice u oblasti turizma.

Foto: PR / Generalni konzul Turske na sastanku sa Bešlićem

U tom kontekstu bilo je riječi o potrebi uspostave zračne veze između Istanbula i Mostara, a što bi svakako bio poticaj svekolikoj suradnji gospodarstvenike iz Hercegovine s potencijalnim investitorima iz Turske, priopćeno je iz Grada Mostara.

Podsjećamo, o uspostavi zračne veze iz Mostara i ranije je bilo govora.

Počekom 2018. godine predsjedavajući Zastupničkom doma Parlamenta FBiH Edin Mušić tijekom posjete Zračnoj luci Mostar obznanio je mogućnost povezivanja te dvije destinacije. Mušićevoj posjeti prethodio je sastanak s turskom konzulicom u Mostaru Zerrin Kandemir, gdje je takva suradnja i spomenuta.

Prilikom posjete predsjedavajućeg, i direktor mostarske Zračne luke, Marin Raspudić, potvrdio kako su od zainteresirane turske zrakoplovne kompanije dobili upit za tehničke karakteristike, od kada očekuju odgovore za datum početka avio linije.

Do danas, Zračna luka Mostar nije priopćila nikakve novosti u vezi iznijetog.

Kopirati
Drag cursor here to close