Rehabilitacija ceste

Tromeđa - Zvirovići: Pet milijuna KM za 5,8km ceste

''Rehabilitacija regionalne ceste R425a na dionici Tromeđa - Zvirovići u dužini oko 5,8km''
Gospodarstvo / Ulaganja | 29. 06. 2018. u 19:46 Bljesak.info
Kopirati
 Arhiva / Bljesak.info

JP Autoceste FBiH raspisale su javni natječaj za rekonstrukciju ceste od Tromeđe do Zvirovića.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projektom izgradnje autoceste na koridoru Vc, na dionici Počitelj – Bijača, planiran je i izgrađen čvor Zvirovići-Međugorje koji je za sada, osim čvora Zvirići koji se nalazi uz samo granicu, jedini spoj lokalne mreže cesta na izgrađenu dionicu autoceste na jugu.

Ovo znači da se sav promet koji ide iz smjera Čapljine i Čitluka prema i sa autoceste vodi preko regionalne ceste R-425a (Tromeđa-Zvirovići-Trebižat) što značajno utječe na povećanje opterećenja na navedeni pravac.

Kroz Ugovor o izgradnji autoceste na poddionici Zvirovići-Kravice izvršena je rehabilitacija na dionici Zvirovići-Trebižat (Faza 1) gdje je izvršena korekcija horizontalnih i vertikalnih elemenata ceste, povećanje nosivosti kao i izgradnja nogostupa uz cestu na dijelovima gdje cesta prolazi kroz naseljena područja, navode JP Autoceste FBIH.

Ovim zahvatom je kvalitetno riješen prilaz na autocestu iz smjera Čapljine što je upotpunjeno i izgradnjom kružnog toka na spoju magistralne ceste M6 i regionalne ceste R-426a u mjestu Trebižat koji je financiran iz sredstava JP Ceste FBiH.

 Odlukom Vlade FBiH V. broj 512/2018 od 12.04.2018. godine (Sl. Novine FBiH broj 34/18) odobrena su sredstva za 2 / 6 rehabilitaciju ostatka predmetne regionalne ceste na dionici Tromeđa-Zvirovići a za implementatora je određeno JP Autoceste FBiH.

Predmetna regionalna cesta R-425a je ukupne duljine 10,1 km je projektno podijeljena na 3 dionice: Dionica 1: Trebižat – Miletina (rehabilitacija izvršena na poddionici Trebižat – Zvirovići, preostalo za rehabilitaciju 2,5 km)

Dionica 2: Miletina – Međugorje (Atlas) – duljine 2,2 km

Dionica 3: Međugorje (Atlas) – Tromeđa – 1,1 km

Na gore navedenim dionicama potrebno je izvesti radove na rekonstrukciji i rehabilitaciji postojeće trase uz proširenje kolničke konstrukcije i izgradnju pješačkih staza gdje je to projektom predviđeno.

Procijenjena ukupna vrijednost okvirnog sporazuma bez PDV-a u je 5000000,00 KM.  Mjesto izvođenja radova je Hercegovačko-neretvanska i Zapadnohercegovačka županija, općine Čapljina, Čitluk i Ljubuški.

Kopirati