Jačanje ponude

Tri hercegovačka jezera u zajedničkom projektu razvoja turizma

Koordinatori na ovom projektu su Udruga za poduzetništvo i posao LINK Mostar, a partneri projekata su Općine Jablanica, Prozor-Rama i Posušje.
Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 09. 2018. u 17:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Općina Jablanica / Predstavljanje plana promocije tri jezera

Predstavljanje Plana promocije područja tri hercegovačka jezera, Jablaničko, Ramsko i Tribistovo, održano je u petak u prostorijama Općine Jablanica.

Promocija jezera radi se u okviru projekta ''Razvoj turizma na tri jezera'', financiranog iz zajedničkog Programa Europske unije i Njemačke vlade za podršku lokalnoj samoupravi i ekonomskom razvoju u BiH (EU Prolocal), GIZ (Deutsche Gesellschaft fir Internationale Zusammenenarbeit-GmbH), objavljeno je na stranici jablaničke Općine.

Koordinatori na ovom projektu su Udruga za poduzetništvo i posao LINK Mostar, a partneri projekata su Općine Jablanica, Prozor-Rama i Posušje.

Cilj projekta je, kako navode, razvoj održivog turizma jezerskih područja putem poboljšanja turističke ponude s fokusom na turizam za mlade ljude, kampiranje, sport, događaje i gastronomiju. 

Glavne aktivnosti koje su do sada realizirane u okviru ovog projekat su: mapiranje i volarizacija turističkih resursa u tri općine, analiza lokalnih resursa sa smjernicama i preporukama za razvoj turizma jezerskih područja, jačanje kapaciteta glavnih aktera na području (javni i privatni sektor) i integracija turističke ponude i poboljšanje usluga na terenu.

Foto: Općina Jablanica / Plaža na Jablaničkom jezeru

Na osnovu svih prethodnih aktivnosti i kreiranih dokumenata kreiran je jedinstveni plan promocije područja koja uključuju tri jezera.

Aktivnosti koje su u tijeku realizacije kada je u pitanju ovaj projekat jest da je kreirana web platforma www.herzegovina-lakes.com, Facebook stranica i poseban YouTube kanal, kreirane su profesionalne fotografije i šest kratkih video zapisa, u tijeku je i izrada brošura, te nabavka i postavljanje drvenih kućica (info pultovi) na Jablaničkom jezeru u Ostrošcu, promotivni štandovi na Ramskom jezeru i drvena kućica na jezeru Tribistovo.

Ukupna vrijednost ovog projekata iznosi 192.566,70 KM, od čega će donatori osigurati 152.997,901 KM, a partneri projekta 39.568,80 KM, objavljeno je.

Realizacija projekta trajat će 12 mjeseci.

Kopirati
Drag cursor here to close