Obilaznice

Trebinje se rješava prometa

Načelnik gradskog Odjela za prostorno uređenje i urbanizam Marko Rikalo rekao je kako da će izgradnja dvije obilaznice smanjiti sve veće prometne gužve u centru Trebinja.
Gospodarstvo / Ulaganja | 12. 02. 2020. u 10:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Trebinja u tijeku su radovi na istočnoj obilaznici i usporedo na dijelu buduće zapadne obilaznice koja predstavlja spojnu prometnicu magistralnih puteva od Trebinja prema Mostaru i od Trebinja prema Dubrovniku, rekao je Srni načelnik gradskog Odjela za prostorno uređenje i urbanizam Marko Rikalo.

"Već su u tijeku radovi na izgradnji ove zapadne obilaznice, odnosno na prvoj fazi dužine 5,5 kilometara s dva kružna toka", naveo je Rikalo.

Rekao kako će prva faza koštati oko osam milijuna maraka dok će druga biti skuplja zbog izgradnje mosta preko rijeke Trebišnjice.

"Izvođač radova su `Hercegovina putevi`, a investitor `Putevi Republike Srpske`. Grad Trebinje je preuzeo obvezu izrade projektne dokumentacije i financiramo eksproprijaciju", naveo je Rikalo.

Dodao je kako očekuje da će kompletan projekat zapadne obilaznice biti realiziran u sljedeće četiri godine.

"Otprilike 2024-2025. godine imat ćemo u potpunosti kompletiranu zapadnu obilaznicu i siguran sam prvu fazu istočne obilaznice, odnosno da ćemo imati završeno dionicu Aleksina Međa - Petrina - Banjevci i naravno most koji financiraju `Hidroelektrane na Trebišnjici` i za koji je već potpisan ugovor", istaknuo je Rikalo.

Podsjetio je kako izgradnja istočne obilaznice košta oko 25 milijuna KM.

Rikalo je naveo da će izgradnja ove dvije obilaznice smanjiti sve veće prometne gužve u centru Trebinja.

"To će u potpunosti izmjestiti teški promet iz grada, također i tranzitni, tako da će to omogućiti urbanistima da planiraju popločavanje nekih ulica i pretvaranje u pješačke zone", rekao je Rikalo.

Kopirati
Drag cursor here to close