Stabilna opskrba vodom

Trebinje dobiva novi vodovodni sustav vrijedan dva milijuna KM

Ovo je prvo značajnije proširenje sustava, čiji dijelovi datiraju s početka dvadesetog stoljeća, a u planu je prstenasta mreža oko grada.
Gospodarstvo / Ulaganja | 07. 10. 2019. u 09:00 Bljesak.info
U toku izgradnja alternativnog cjevovoda

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U tijeku je izgradnja alternativnog cjevovoda na lijevoj obali Trebišnjice. Ovo je treća faza kapitalnog projekta proširenja vodovodnog sustava. Njegovom realizacijom bit će omogućena stabilna opskrba grada vodom.

Zbog čestih kvarova na vodovodnoj mreži u koju nije ulagano više desetljeća, potrošači na područja Grada Trebinja vrlo često ostajali su bez vode. Problem bi konačno trebao biti riješen izgradnjom novog cjevovoda dužine četiri kilometra.

Osim toga, radi se i na sekundarnoj mreži, kao i rekonstrukciji postojećih priključaka. Ovo je prvo značajnije proširenje sustava, čiji dijelovi datiraju s početka dvadesetog stoljeća, a u planu je prstenasta mreža oko grada.

''Ovo je prvi put da se nadograđuje koncepcija vodovoda iz 1903. godine kada grad Trebinje vodu dobiva i s lijeve i s desne strane tako da u slučaju kvara s desne strane pa do grada može se izvršiti prespajanje i obrnuto'', objašnjava Duško Vujović, član Nadzornog tima.

Ovo je treća faza izgradnje sustava koji se realizira u okviru projekta “Vodovodna i kanalizacijska infrastruktura u Republici Srpskoj”. Do sada je urađen rezervoar “Krš” i pročistač otpadnih voda. Potpuni završetak projekta očekuje se izgradnjom još dva rezervoara u visinskim zonama grada.

''I poslije te lijeve obale ćemo nastaviti s izgradnjom rezervoara Police i Crkvina i da riješimo probleme građana u tom dijelu grada, s tim bi završili sve veće infrastrukturne projekte na području grada i onda bi trebali samo raditi na rekonstrukciji starih cjevovoda,govori Spasoje Radović, direktor “Vodovoda” Trebinje

Vrijednost projekta je oko dva milijuna maraka, od čega je Grad Trebinje osigurao 15 posto, Europska unija 35, a ostatak sredstava je iz kreditnog zaduženja. Rok za završetak radova je ožujak iduće godine.

Kopirati
Drag cursor here to close