Novalić i Nelson

Treba definirati područja od američkog interesa u FBiH

Novalić i Nelson o ekonomskim i europskim temama
Gospodarstvo / Ulaganja | 11. 03. 2019. u 16:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Vlada FBIH / 

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić razgovarao je danas s veleposlanikom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Ericom Nelsonom, a tijekom susreta naglašen je značaj jačanja vladavine prava i potreba prilagođavanja zakonske regulative privlačenju stranih investitora.

U središtu ekonomskih tema koje su dominirale današnjim susretom bilo je stvaranje što povoljnijeg poslovnog okruženja izmjenom zakonskih rješenja koja bi omogućila snažniju nazočnost stranih investitora, posebno onih iz Sjedinjenih Američkih Država.

''Trebamo definirati područja od američkog interesa u Federaciji BiH u narednom razdoblju i otvoriti poglavlje što značajnijeg američke nazočnosti na našem tržištu, što možemo ostvariti u više područja'', kazao je Novalić.

Kao jedna od velikih prilika za prezentaciju domaće ekonomije naveden je predstojeći sastanak Odbora guvernera Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) koji bi trebao biti održan u svibnju ove godine u Sarajevu koji će, uz guvernere EBRD-a, okupiti i veliki broj poslovnih ljudi iz cijelog svijeta.

Obostrano je konstatirano da su pogledi na budućnosti i ekonomski razvoj gotovo identični i da iznesene ideje u narednom razdoblju treba konkretizirati da bi se što prije pristupilo njihovoj realizaciji, priopćeno je iz Ureda Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću.

Veleposlanik Nelson ovu godinu nazvao je godinom velikog iščekivanja, posebno nakon predaje odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika Europske komisije i ubrzanja puta BiH k europskim integracijama te je izrazio nadu za nastavak i poboljšanje suradnje na putu ka NATO-u.

Kopirati
Drag cursor here to close