Stari grad

Traži se tko će popraviti kamere u Blagaju

Agencija „Stari grad" Mostar je pristupila pokretanju postupka javne nabavke putem direktnog sporazuma za popravak kamera i prateće opreme.
Gospodarstvo / Ulaganja | 26. 07. 2018. u 07:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Stjepan grad / Bljesak.info

Agencija ''Stari grad'' Mostar traži izvođače radova koji će popraviti kamere i prateću opremu na vanjskim zidinama Starog grada Blagaja.

Kako je obrazloženo oprema se pokvarila zbog nevremena.

''Agencija „Stari grad" Mostar je pristupila pokretanju postupka javne nabavke putem direktnog sporazuma za dostavu ponuda za nabavku usluga za Popravak kamera i prateće opreme koje su sastavni dio projekta Vanjske rasvjete zidina Starog grada Blagaja, zbog posljedica nevremena i atmosferskog pražnjenja iznad Blagaja,uslijed čega je došlo do kvara na dvije kamere i pratećoj opremi, te tog razloga donosimo posebnu odluku za predmetnu javnu nabavku'', navedeno je u odluci Agencije ''Stari grad''.

Procijenjena vrijednost ove javne nabavke je 950 KM, a sredstva su osigurana iz Proračuna Grada Mostara. 

Stari grad Blagaj posljednjih godina je doživio procvat. Prošle godine Agencija ''Stari grad'' Mostar je realizirala projekt Iluminacija Starog grada Blagaj (utvrda Herceg Stjepan grada).

Izvršena je iluminacija vanjskih zidina sa petnaest LED reflektora postavljenih na liticama oko utvrde, te je ovaj hercegov grad opasan tvrdim bedemima s nazubljenim vrhovima,(koji je zapravo bio gradska palača u kojoj je vladao Stjepan Vukušić Kosača) dobio još više na atraktivnosti i prezentaciji.

Ovo srednjovjekovno utvrđenje koje je dio povijesnog područja - Stari grad Blagaj (Stjepan-grad) u Blagaju kod Mostara je nacionalni spomenik BiH.

U travnju ove godine volonteri su očistili plato, te odstranjivali šiblje s kamenog putu prema Starom gradu. Također su izvršili akciju pošumljavanja.

Posađeno je oko 100 odraslih sadnica plavog arizonskog čempresa (lat. Cupressus arizonica Glauca) visine do 150 cm. -

Kopirati
Drag cursor here to close