Zbogom!

Tragovi drvoreda nestali pod asfaltom

Tako će ove mostarske četiri trake imati sudbinu kao i one u Dubrovačkoj ulici koje godinama miruju.
Gospodarstvo / Ulaganja | 14. 01. 2021. u 14:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tragovi nekadašnjeg drvoreda u Ulici Ante Starčevića u Mostaru nestali su pod slojem asfalta.

Dok se javnost zgraža nad ''jednostavnim'' rješenjem kao što je udaranje bagerom a potom pilanje stabala od kojih je veliki broj bio zdrav, odgovorni se brane kako je sve dio projekta. No, čak su se i ljudi u Gradskoj upravi iznenadili potezom radnika navodeći kako njima nitko ništa nije rekao.

S druge strane, nagađa se kako je drvored stradao jer se prometnica morala pomaknuti zato što joj je smjer remetilo stepenište zgrade u kojoj su smještene federalne institucije.

Foto: Bljesak.info / Sloj asfalta za lakše prometovanje dok se gradi

Također, iako se najavljivalo kako će nova prometnica s četiri trake spajati Španjolski trg s prometnicom prema naselju Centar 2 to se neće dogoditi. Tu se na putu našla zgrada nekadašnje željezničke stanice koja će ostati na svojem mjestu jer još uvijek nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi. Naime, iako su stanari tih zgrada ''uračunati'' pri rekonstrukciji Mikačića kuće koja je zbog toga dobila kat više, taj problem još uvijek nije riješen.

Tako će ove mostarske četiri trake imati sudbinu kao i one u Dubrovačkoj ulici koje godinama miruju.

Foto: Bljesak.info / 

Uz sve ovo, neslužbene su priče kako bi na površinu moglo isplivati i to da sama zgrada u kojoj stoluje i federalna Vlada, nije sva čista u papirima. No, to je još uvijek priča koja kruži gradom izazvana nagađanjima da će prometnica biti izgrađena tik uz stepenište objekta. 

A nagađanja je puno jer javnosti uvijek nitko nije predočio projekt nove prometnice.

Kopirati
Drag cursor here to close