:(

Tomos otišao u stečaj

Kada su radnici podnijeli zahtjev za prinudnu upravu, direktor i vlasnik Tomosa Istok Pikl je rekao da se kompanija i dalje može spasiti, ali ...
Gospodarstvo / Ulaganja | 04. 01. 2019. u 18:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Okružni sud u Kopru otvorio je stečaj nad slovenačkom tvornicom motora Tomos, nakon što nije uspjela da pronađe strateškog partnera koji bi joj pomogao da se izbori s problemom likvidnosti.

Prijedlog za prinudnu upravu su u studenom podnijeli zaposleni u Tomosu zbog neisplaćenih plaća, doprinosa i regresa za godišnji odmor, piše slovenska agencija STA, a prenosi Tanjug.

Budući da Tomos nije osporio da je nesolventan niti je dostavio zahtjev za odlaganje, smatra se da je nesolventan po zakonu o stečaju.

"Sud je odlučio da dužnika pošalje u stečaj", navodi se u odluci suda.

Sud je za stečajnog upravnika imenovao Štefana Verena, dajući povjeriteljima rok do 3. travnja da prijave svoja potraživanja.

Kada su radnici podnijeli zahtjev za prinudnu upravu, direktor i vlasnik Tomosa Istok Pikl je rekao da se kompanija i dalje može spasiti.

Priznao je, međutim, da zaposlenima duguje dvije mjesečne plate i regres za godišnji odmor.

Piklova kompanija "MPO Kabel" kupila je 2015. godine Tomos od industrijskog konglomerata "Hidria", koji je tada prodao proizvođača motora kao nestratešku aktivu.

Kopirati
Drag cursor here to close