Pa šta?

Terzić: Može se voziti cestama bez uporabne dozvole?!

Na pitanje može li autoput biti otvoren bez upotrebne dozvole, Terzić odgovora da može.
Gospodarstvo / Ulaganja | 15. 01. 2021. u 13:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komentirajući činjenicu da su u promet pustili dionicu Koridora Vc kod Zenice bez potrebne uporabne dozvole, direktor Autocesta FBiH Adnan Terzić u razgovoru za Hayat TV poručio je da ovo nije usamljen slučaj, već praksa u cestogradnji BiH.

Terzić tvrdi da su bez upotrebne dozvole tuneli Vranduk i Karaula.

Na pitanje može li autoput biti otvoren bez upotrebne dozvole, Terzić odgovora da može.

''Pa može, može na osnovu dozvole za probni rad'', odgovara Terzić, te dodaje da je nadzorni inženjer je dao svojim certifikatom jasan argument da je dionica spremna za promet.

Nakon ovog pitanja, Terzić se zapitao jesu li drugi, značajni objekti, koje su gradile Ceste FBiH pušteni u promet uz sve potrebne dozvole.

''Je li ikada itko pitao ima li upotrebnu dozvolu tunel Karaula, ima li upotrebnu dozvolu tunel Vranduk, ima li upotrebnu dozvolu bilo koji most na Neretvi, ja ću vam reći: nemaju, i oko toga nitko ne pravi problem'', kaže Terzić.

Nakon toga, Terzić je poručio da ovo ne govori da bi se napravili problemi, već zato što postoje norme koje su Autoceste ispoštovale, a koje nisu usuglašene sa zakonskom regulativom. Na koncu, kaže Terzić, postoji i vlast koja je rekla - ne može.

''OK. Ne može, kada se steknu uvjeti pustit ćemo u promet'', zaključio je Terzić u razgovoru za Hayat TV.

 

Kopirati
Drag cursor here to close