Zeleni ekonomski razvoj

1,2 milijuna KM od Švedske za uspostavu sustava energetskog menadžmenta BiH

Uspostava sustava energetskog menadžmenata će osigurati da Bosna i Hercegovina izvještava u skladu s preuzetim obvezama prema Energetskoj zajednici.
Gospodarstvo / Ulaganja | 29. 07. 2019. u 11:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šefica odjela za suradnju u Veleposlanstvu Švedske u BiH Marie Bergström i zamjenik rezidentne predstavnice Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH Sukhrob Khoshmukhamedov sutra će u Sarajevu potpisati Sporazum o dodatnom financiranju u iznosu od 1,2 milijuna KM za uspostavu sustava energetskog menadžmenta u Bosni i Hercegovini.

Aktivnosti će biti realizirane u okviru UNDP-vog projekta Zeleni ekonomski razvoj, financiranog od Vlade Švedske, a koji se realizira u suradnji s Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, entitetskim fondovima za zaštitu okoliša, entitetskim ministarstvima za prostorno uređenje, entitetskim ministarstvima za energetiku, kantonalnim ministarstvima, općinama i drugim partnerima.

Uspostava sustava energetskog menadžmenata će osigurati da Bosna i Hercegovina izvještava u skladu s preuzetim obvezama prema Energetskoj zajednici, priopćeno je iz UNDP-a.

Projekt Zeleni ekonomski razvoj (GED) posvećen je kreiranju uvjeta za investicije u povećanje energetske efikasnosti javnih objekata kako bi se ostvarile proračunske uštede, povećao broj „zelenih radnih mjesta“, poboljšao komfor za korisnike i reinvestirala ušteđena sredstva što doprinosi gospodarskom napretku zemlje i očuvanju životne sredine.

Kopirati
Drag cursor here to close