Koridor Vc

Sve spremno za mostarsku poddionicu

Navedeno je i da je bilo ''određenih opstruiranja svih prethodnih godina oko izgradnje poddionice Mostar Jug – Kvanj''...
Gospodarstvo / Ulaganja | 12. 05. 2020. u 13:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Radovi na svim dionicama na koridoru Vc idu bez zastoja i da pandemija izazvana virusom COVID-19 ne utječe na dinamiku izvođenja'', navodi se u Informaciji o projektu Mostar Jug - Tunel Kvanj na koridoru Vc

Kako je priopćila je Vlada FBiH koja je prihvatila informaciju u vezi s Koridorom Vc - Tunel poddionica Mostar Jug -Tunel Kvanj.

Premijer Vlade Federacije BiH je zadužen da uputi dopis ambasadoru EU u BiH Johannu Sattleru, kojim će biti potvrđeno da nema sporova na ovoj trasi ni zakonskih prepreka za njenu izgradnju, da je eksproprijacija zemljišta u završnoj fazi, te da će sva potrebna odobrenja i suglasnosti biti pravovremeno izdani.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija i JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar su obvezani da nastave aktivno praćenje i obavljanje poslova na realiziranju projekta Mostar Jug -Tunel Kvanj.

''Trenutačno su, osim radova koji se izvode na svih osam dionica cijelom duljinom, u tijeku i pripreme za raspisivanje tendera za izvođenje radova na poddionici Mostar Jug - Kvanj, Ovčari - Mostar Jug, kao i ostale'', navela je Vlada nakon sjednice u Sarajevu.

Navedeno je i da je bilo ''određenih opstruiranja svih prethodnih godina oko izgradnje poddionice Mostar Jug – Kvanj'', te da je Parlament Federacije BiH 2017. godine usvojio ovu trasu, a i Vlada Federacije BiH je proglasila javni interes za ovu dionicu 2018. godine.

''U završnoj fazi je izvlaštenje zemljišta i ažuriranje studije procjene uticaja na okoliš, te nema nikakvih prepreka za realizaciju ovog projekta'', priopćeno je.

Kako je također navedeno u ovoj informaciji, obraćanje premijera Federacije BiH veleposlaniku EU dalo bi čvrstinu i sigurnost da je Vlada Federacije BiH u potpunosti stala i iza ove i svih ostalih dionica autoceste. Posebno je bitno što su i od Investicionog okvira za zapadni Balkan (WBIF) osigurana grant sredstva u iznosu od 18 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close