32 milijuna KM

Sve potpisano: Iz Saudijske Arabije dolazi novac za zdravstvo u HNŽ-u

Odobrenim kreditom počet će izgradnja nove zgrade Klinike za pedijatriju SKB Mostar na Bijelom Brijegu.
Gospodarstvo / Ulaganja | 17. 10. 2017. u 07:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog tjedna ministar financija u Vladi HNŽ Adnan Faladžić  je kao član državnog izaslanstva Bosne i Hercegovine boravio u važnome posjetu Kraljevini Saudijske Arabije na poziv Saudijskog fonda za razvoj.

Uz ministra Faladžića kao članovi tima  Vlade HNŽ prisutni su bili Orhan Tucović savjetnik ministra i Dijana Koprivica kao predstavnik Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ.

Razlog ovog posjeta je potpisivanje Sporazuma o dodjeli kreditnih sredstava za "Modernizaciju zdravstvenih ustanova na području HNŽ" - Sveučilišna klinička bolnica Mostar, Kantonalna bolnica dr Safet Mujić i Javna Ustanova Opšta bolnica Konjic.

Sredstva planirana ovim kreditnim aranžmanom koristit će se za nabavku odnosno modernizaciju medicinske opreme i infrastrukture  pomenutih zdravstvenih ustanova.

Iznos kreditnog zaduživanja po usvojenoj Odluci Skupštine HNŽ od 32 milijuna KM bit će raspoređen po već definiranim postotcima, a sve u skladu s utvrđenim potrebama i nedostacima koje su direktori ovih zdravstvenih institucija sa svojim timovima istaknuli kao prioritete. 

Proces realiziranja ovog projekta čiji je prioritet poboljšanje pružanja kvalitenije i modernije zdravstvene usluge građanima HNŽ kreće tijekom naredne godine. 

Kopirati
Drag cursor here to close