Projekt utopljavanja

Sud u Mostaru ostaje hladan?!

Avaz navodi kako je ''zanimljivo, štaviše skandalozno'', da se na popisu nije našla zgrada Kantonalnog suda Mostar, čiji čelnici skoro desetljeće apeliraju na nadležne...
Gospodarstvo / Ulaganja | 17. 03. 2019. u 15:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na popisu objekata energetske obnove u Hercegovačko-neretvanskoj županiji u ovoj godini su dva doma zdravlja, dvije srednje škole te jedna ustanova kulture, piše Dnevni avaz.

Kako je potvrđeno sarajevskim novinama iz Vlade HNŽ-a, koja je na posljednjoj sjednici donijela odluku o izboru novih javnih objekata koji će biti obnovljeni tokom ove godine, kako su to priopćili, u okviru ''Projekta energetske efikasnosti u BiH'', a koji se realizira u suradnji sa Svjetskom bankom, su Srednja prometna škola Mostar, odnosno, Mašinsko-saobraćajna srednja škola Mostar (dvije škole pod jednim krovom), Dom zdravlja Čapljina, Srednja škola Prozor/Rama, Dom zdravlja Čitluk i Narodni univerzitet u Konjicu.

Avaz navodi kako je ''zanimljivo, štaviše skandalozno'', da se na popisu nije našla zgrada Kantonalnog suda Mostar, čiji čelnici skoro desetljeće apeliraju na nadležne da obnove ovaj objekt u okviru projekta energetske efikasnosti budući da se radi o dramatičnoj situaciji.

Naime, Jasmina Rajković, predsjednica Suda, nedavno je istaknula kako u podrumske prostorije u kojima je smještena cjelokupna arhivska građa prodire voda te da vlaga ugrožava i stubove atrija u prizemlju zgrade. Također, prozori na zgradi izgrađenoj 1892. godine su u takvom stanju da iz okvira ispadaju stakla'', navodi Avaz.

Na sastanku s Rajković održanom 13. veljače premijer HNŽ-a Nevenko Herceg je iznio, objavljeno je, namjeru Vlade da baš u okviru projekta energetske efikasnosti obnove i zgradu Suda.

''Sudeći prema posljednjoj odluci Vlade, nadležni su ocijenili da zgrada Suda nije među prioritetima, a kako smo neslužbeno saznali, upravo je najviše nesuglasica i visokih tonova donijela ta točka dnevnog reda, jer su se pojedini ministri, zavisno od područja na kojem žive, zdušno zalagali za objekte u sredinama iz kojih dolaze'', piše Avaz navodeći kako je u jednom trenutku uočeno da na popisu nema nijednog objekta iz Mostara te da je ''brže-bolje predložena školska zgrada''.

Iz Vlade HNŽ-a su rekli ''kako ovo nije konačna lista''.

''Vlada HNŽ je sebi u zadatak dala da, kada je riječ o energetskoj obnovi, obuhvati sve javne objekte. Ovih pet objekata se odnosi na jedan projekt i ne treba zaboraviti da u vezi s tim imamo suradnju i s UNDP-ijem, a vjerojatno će neki objekti biti obnovljeni i sredstvima iz proračuna'', poručili su Avazu iz Vlade HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close