Odvoz otpada

Šupljeglav: Nema proglašenja stanja nepogode!

Prijedlog sporazum je, navodi gradonačelnik, dostavljen Inicijativi te se nada pozitivnom odgovoru, kako bi zajedno radili na rješavanju problema
Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 03. 2020. u 16:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Stožer Civilne zaštite Grada Mostara procijenio je da se danas neće proglasiti stanje nesreće uzrokovane uslijed neodvoženja otpada, ali ukoliko se vrlo skoro ne pristupi odvozu otpada, bit ćemo primorani da donesemo takvu odluku'', rekao je na kraju izvanredne sjednice Stožera Predrag Šupljeglav načelnik Odjela za organizaciju, pravne poslove, opću upravu, civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Mostara.

Šupljeglav je podsjetio je da zbog stanja u okruženju i pandemije koronavirusa, neodvoženje otpada povećava rizik od mogućnosti oboljenja od različitih zaraznih bolesti.

Gradonačelnik Ljubo Bešlić kazao je kako je Grad Mostar prihvatio sve zahtjeve građanske inicijative 'Jer nas se tiče' koje mogu ispuniti, zbog stanja sa odvožnjom otpada na području Grada.

Prijedlog sporazum je, navodi, dostavljen Inicijativi te se nada pozitivnom odgovoru, kako bi zajedno radili na rješavanju problema. Ponovio je kako on nema ovlasti da donosi odluke u ime Gradskog vijeća.

O ulozi policije i postupanju Policijske uprave (PU) Mostar oko blokade deponije govorio je Dragan Jelonjić. Načelnik PU-a je istaknuo da policija neće primjenjivati silu na deblokadi deponije kako bi se dala šansa mirnom rješenje kako bi se grad očistio od smeća.

 Ravnatelj Doma zdravlja Mostar, Mario Kordić, rekao je da se ne možemo dovesti u situaciju da epidemiju koronavirusa dočekamo sa ovolikom količinom biološkog otpada na ulicama, rekavši kako se zaprepastio kada je danas na sastanku čuo da se radi o količini od 1000 tona otpada.

Dr. Kordić je rekao da je samo pitanje dana kada će se u Mostaru pojaviti prvi slučaj oboljelog koronavirusom. Istaknuo je kako ovaj virus preživljava devet dana na suhoj normalnoj podlozi, onda možete misliti koliko dugo će preživjeti na biološkom otpadu.

Zamolio je sve nadležne službe i građane da pomognu da se riješi problem otpada, a misli da će deponija Uborak morati sačekati da se njezin problem riješi kroz institucije.

Inače, prema ranijim informacijama, da je Civilni stožer proglasio stanje tehnološke nepogode, pristupilo se deblokiranju deponije Uborak, kako bi se spriječile različite štete koje nastaju neodvožnom otpada sa mostarskih ulica.

Foto: Bljesak.info / Zgrada Gradske uprave u Cernici
Kopirati
Drag cursor here to close