Predavanja

Što s turizmom oko Starog mosta?

Potpisom zajedničke deklaracije sudionici radionice su potvrdili opredjeljenje za provedbu potvrđenog strateškog okvira i definiranih aktivnosti.
Gospodarstvo / Ulaganja | 15. 05. 2019. u 12:43

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je 13. i 14. svibnja održana radionica o temi Strategija održivog turističkog razvoja za područje svjetske baštine UNESCO-a, "Područje starog grada oko Starog mosta u Mostaru", priopćio je u srijedu Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Radionica je organizirana u okviru projekta "Održivi turistički razvoj na području lokaliteta svjetske baštine" koji je, na prijedlog federalne ministrice ministarstva okoliša i turizma Edite Đapo, podržala Vlada Federacije BiH, a za čiju je provedbu zadužen UNESCO.

Otvorenju radionice nazočili su federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović, zatim gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, generalna tajnica Državne komisije BiH za suradnju s UNESCO-om Biljana Čamur Veselinović, pomoćnica ministrice za turizam i ugostiteljstvo u Federalnom ministarstvu okoliša i turizma Farida Cikotić, kao i šef kancelarije UNESCO-a u Sarajevu Siniša Šešum.

U dvodnevnom radu, sudionici radionice su, uz eminentne predavače iz područja održivog upravljanja turističkim potencijalima, kao i sudhjelovanje predstavnika institucija različitih razina vlasti u Bosni i Hercegovini i predstavnika privatnog i nevladinog sektora, identificirali turizam kao ključni element za poticanje održivog razvoja Mostara i sredstvo za adekvatno promicanje prirodnih i kulturnih vrijednosti.

 

To će direktno doprinijeti poboljšanju uvjeta života građana Mostara, glavnih aktera očuvanja izvanrednih univerzalnih vrijednosti ovog lokaliteta svjetske baštine.

Potpisom zajedničke deklaracije sudionici radionice su potvrdili opredjeljenje za provedbu potvrđenog strateškog okvira i definiranih aktivnosti, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close