Biznis forum

Što koči razvoj gospodarstva u Neumu?

U Neumu biznis forum ''Rasterećenjem gospodarstva do novih radnih mjesta''
Gospodarstvo / Ulaganja | 30. 10. 2017. u 10:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Neum

Biznis forum ''Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta'', posvećen gospodarstvu i gospodarstvenicima bit će organiziran u Neumu 8. studenog ove godine, u hotelu Grand.

Na forumu će se razgovarati o teretima koji ograničavaju rast i razvoj gospodarstva u Federaciji BiH, s fokusom na Hercegovačko-neretvansku županiju i općinu Neum, mogućnostima za njihovo prevazilaženje, inicijativama i aktivnostima koje se provode u svrhu ekonomskih reformi, programima i mjerama poticaja zapošljavanju i samozapošljavanju, posebno mladih, te prilikama i preprekama za pokretanje biznisa.

Između ostalog, bit će predstavljeni rezultati istraživanja dodjele proračunskih poticaja pgospodarstvu u periodu 2012.-2015., te inicijativa bh.  gospodarstvenika za plaćanje PDV-a državi po naplaćenim, umjesto izdanim računima.

Na forumu će govoriti predstavnici resornih institucija vlasti, istaknuti stručnjaci iz oblasti ekonomije, poslovnog okruženja i zapošljavanja, privrednici uspješnih poduzeća i mladi poduzetnici.

Biznis forum organizira Institut za razvoj mladih KULT pod Visokim pokroviteljstvom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića, u suradnji s Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta i Općinom Neum.

Kako je najavljeno iz KULT-a, za sudjelovanje na forumu prijaviti se mogu svi gospodarstvenici, mladi poduzetnici, predstavnici vladinog, akademskog i nevladinog sektora, studenti i svi oni koji žele i misle da mogu poboljšati stanje u bh. privredi, a prijave se vrše preko prijavnog obrasca https://goo.gl/9z4mhk, broj sudionika je ograničen.

Kopirati
Drag cursor here to close