Dopuna plana

Stižu novi tenderi: Mostar radi vodovode, cestu, kupuje kontejnere...

Pola milijuna maraka bez PDV-a koštat će radovi na rekonstrukciji pristupnog puta na M17 u naselju Mazoljice
Gospodarstvo / Ulaganja | 25. 11. 2019. u 14:52 Ma. M.| Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar objavio je u petak desetu dopunu Plana javnih nabavki za ovu godinu, gdje su dodane stavke za izgradnju vodovoda i rekonstrukciju ceste.

Tako će za 80 tisuća maraka bez PDV-a biti nabavljen materijal za vodoinstalacije na vodovodnom sustavu u naselju Blagaj.

U obrazloženju se navodi da je ''Odlukom Vlade HNŽ-a o usvajanju Programa utroška sredstava u vodoprivredi za 2019. godini predviđeno je, između ostalog, financiranje projekta 'Vodovoda Blagaj' - sanacija dijela vodovoda. JP Vodovod d.o.o. Mostar je svojim dopisom br. 2589-10/19 od 23.10.2019. godine dostavio specifikaciju materijala potrebnog za realizaciju predmetnog projekta''.

Dodana je stavka i radova na vodovodu u naselju Šehovina. Procijenjena vrijednost tih radova je 330.000 maraka bez PDV-a.

Sredstva za vodovod u Šehovini, navodi se u obrazloženju, predviđena su Proračunom Grada Mostar. Ipak, istim proračunom planirano je izdvajanje manje od 150.000 maraka, tako da se navod iznijet u izmijenjenom Planu javnih nabavki i Proračunu ne poklapaju.

Pola milijuna maraka bez PDV-a koštat će radovi na rekonstrukciji pristupnog puta na M17 u naselju Mazoljice, koji su isto dodani u Plan javnih nabavki.

Put se obnavlja zbog izmjene i dopune plana županijske Uprave za putove br. 01-1-02-1462/19 i izmjene i dopune plana i programa Uprave za putove Ministarstva prometa i veza HNŽ-a za 2019. godinu osiguran je dio potrebnih sredstava za rekonstrukciju pristupne ceste, stoji u obrazloženju.

Grad je ranije tijekom studenog donio još dvije dopune Plana javnih nabavki. Za 16.600 maraka bez PDV-a, 14. studenog je donijeta odluka da je potrebno kupiti kontejnere za odlaganje komunalnog otpada. Kontejneri će biti financirani kroz Proračun Grada.

Prva dopuna Plana nabavki u prošlom mjesecu bila je 6. studenog, čime je dodana nabava i ugradnja svjetiljki javne rasvjete za rekonstrukciju ulice Braće Fejića. Rasvjeta će također biti financirana preko Proračuna za 42 tisuće maraka.

Inače, Plan javnih nabavki Grada Mostara za 2019. godinu koji je, kako je navedeno, sačinjen u skladu sa Proračunom Grada, usvojen je u ožujku, a do sada je doživio deset izmjena.

Kopirati
Drag cursor here to close