Potpisani ugovori

Stiže novac Vlade RH za potporu projekata Hrvata u BiH

Financijska sredstva raspodijeljena su na 105 programa i projekata iz oblasti kulture, obrazovanja, znanosti, zdravstva i ostalih područja.
Gospodarstvo / Ulaganja | 31. 08. 2018. u 15:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Vitezu je upriličen svečani program u povodu potpisivanja ugovora o potpori za provedbu programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH za 2018. godinu, koje financira Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Financijska sredstva, koja su osigurana u proračunu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, raspodijeljena su na 105 programa i projekata iz oblasti kulture, obrazovanja, znanosti, zdravstva i ostalih područja.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas kazao je da su ovi projekti primjer zajedništva i pokazatelj sinergijskog djelovanja i suradnje.

''Potpora koju hrvatska država pruža Hrvatima u BiH nije samo dužnost, zakonska ili ustavna obveza, nego nas spaja osjećaj pripadnosti hrvatskom narodu bez obzira na zemljopisne granice, a zajedništvom koje nas je sačuvalo kroz povijest gradit ćemo prosperitetniju sadašnjost i budućnost hrvatskog naroda u BiH i Hrvatskoj'', kazao je on.

Zahvalivši Vladi Republike Hrvatske, član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović istaknuo je kako je zajedništvo temelj hrvatskog naroda, te da nema mjesta podjelama.

''Moramo bit zajedno i jednistveni... Najmanje su bitni ti milijuni, a mnogo bitnije pokazati da je hrvatski narod u BiH jednakopravan sa ostalim narodima, da je državotvoran i da je ovo naša domovina, kao i da svoju budućnost možemo graditi uz ovakvu snažnu potporu Vlade RH'', kazao je Čović novinarima.

Istaknuo je da projekti, koje financira Vlada RH, ne predstavljaju samo znak potpore Hrvatima, nego i ostalim stanovnicima BiH.

''Iduću srijedu ćemo otvorit i Konzulat RH u Livnu i to je, također, znak snažne potpore i govori o tome koliko je hrvatski narod bitan za opstojanost i razvoj BiH, ali i za Hrvatsku'', kazao je Čović.

Kako je rečeno na svečanosti u Vitezu, Vlada Republike Hrvatske nastavlja kontinuirano pomagati Hrvatima u BiH, a ove godine je za te namjene predviđeno ukupno 24 milijuna kuna.

Kopirati
Drag cursor here to close