Lijepo

Stiže donacija za Graničnu policiju vrijedna milijun eura  

Veleposlanica Uebber je najavila i novu donaciju vrijednu milijun eura za Graničnu policiju BiH.
Gospodarstvo / Ulaganja | 30. 04. 2020. u 17:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić primio je u Sarajevu veleposlanicu Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini Margret Uebber sa kojom je razgovarao o sigurnosnim izazovima i migrantskoj krizi u BiH.

Ministar Radončić i veleposlanica Uebber potpisali su i Sporazum o donaciji opreme MUP-a Njemačke za Ministarstvo sigurnosti BiH, a koja se sastoji od 18 sustava za održavanje video konferencija u vrijednosti od 30.000 eura.

Veleposlanica Uebber je najavila i novu donaciju vrijednu milijun eura za Graničnu policiju BiH.

Radi se o deset vozila za transport osoba, uređaja za otkrivanje krivotvorenih dokumenata, te uređaja za otkrivanje oružja, droge i druge opreme.

Ministar Radončić se zahvalio za ovu vrijednu donaciju, istaknuvši da će biti od velike pomoći graničnim policajcima u svakodnevnom obavljanju poslova, posebno u borbi protiv prekograničnog kriminala i ilegalnih migracija.

Radončić i veleposlanica Uebber zajednički su konstatirali da je pitanje ilegalnih migranata veliki izazov za našu zemlju i članice EU i da ga treba rješavati u skladu sa najvišim humanitarnim i pravnim standardima, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close