Građani traže

Nesigurno gradilište: Stanari ulice Blajburških žrtava gube strpljenje

Neograđeno i opasno gradilište, neoprane i prašnjave ulice, ljute stanare
Gospodarstvo / Ulaganja | 16. 09. 2020. u 12:24 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je rok za rekonstrukciju ulice Blajburških žrtava u Mostaru dvije godine, usporen tempo radova i nesigurno gradilište ljuti stanare ove ulice.

Radovi su građane zarobili u domove, a zbog nesigurnog gradilišta i neprilagođenog prometovanja brinu se za sigurnost djece, požalili su nam se stanari ove ulice.

''Već danima ne otvaramo ni prozore. Stabla i voćke prekriveni su prašinom. Nakon što smo mjesecima morali biti strpljivi i zanemariti bučne i prašnjave radove koji su se odvijali pred samim pragom naših kuća, polako smo počeli gubiti strpljenje, jer se sada svakodnevno gušimo u prašini'', poručili su stanari apelirajući na nadležne službe i izvođače radova da u skladu s Pravilnikom o izvođenju radova osiguraju zakonom propisane uvjete te osiguraju zaštitu radnika i stanovnika navedene ulice.

Foto: Bljesak.info / Stanari traže i ispiranje ulica, jer zbog prašine ne mogu normalno živjeti

''Tražimo da u skladu s pravilnikom zatvore ulice, tražimo pranje ulice, asvaltiranje završenog dijela, postavljanje policijskih patrola. Pored navedenih problema, neprilagođena brzina prometovanja, neoznačeni pješački prijelazi za školarce, predstavljaju stalnu opasnost za živote svih stanovnika. Pored osnovne škole, tri vrtića u neposrednoj blizini zabrinuti smo za sigurnost i zdravlje naše djece'', napisali su stanovnici ove ulice.

Podsjetimo, za rekonstrukciju ove ulice, Grad Mostar izdvojio je milijun i 628.623 KM.

Kako je navedeno u javnoj nabavci, planirani su radovi na probijanju novog dijela trase sa četiri prometne trake, sa nogostupima i razdjelnim pojasom, kao i rekonstrukcija i uređenje postojeće prometnice prema i uz groblje Smrčenjaci.

Projektom je predviđeno i rješavanje oborinske odvodnje, ali i polaganje novog cjevovoda, kao i zamjena vodovodne instalacije i fekalne kanalizacije.

Foto: Bljesak.info / Rekonstrukcija ulice Blajburških žrtava

Također je planirana ugradnja potrebne prometne signalizacije, kao i LED javna gradska rasvjeta.

Radovi se financiraju i iz sredstava Vlade FBiH te Proračuna Grada Mostara za 2018. i 2019. godinu.

Tvrtka koja je odabrana kao najpovljniji izvođač je HP Investing d.o.o. Mostar. Radovi se izvode prema projektnoj dokumentaciji poduzeća INTEGRA d.o.o. Mostar koje je i nadzorni organ. Do zaključenja teksta, nismo uspjeli dobiti telefonsku izjavu od nadzornog organa.

Rok izvođenja radova je dvije godine.

Kopirati
Drag cursor here to close