Novac

Stambena rješenja za 456 hrvatskih obitelji u RS

Osim Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja dio hrvatskih obitelji zbrinut je i kroz Projekt rekonstrukcije stambenog fonda SAF, te Projekt rekonstrukcije stambenog fonda OPEC.
Gospodarstvo / Ulaganja | 10. 05. 2019. u 14:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković i predsjednik Kluba Hrvata u Vijeću naroda RS-a Ivo Mijić razgovarali su danas sa v.d. direktorom Sekretarijata za raseljene osobe i migracije Draganom Štrbcem o povratku Hrvata na prostor tog bh. entiteta i projektima koji se realiziraju.

Štrbac je podsjetio da je Tajništvo za raseljene osobe i migracije nastavio sve aktivnosti Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica RS-a, te se posebno osvrnuo na realizaciju Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, u okviru kojeg će biti osigurana trajna stambena rješenja za ukupno 456 hrvatskih obitelji.

Osim Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja dio hrvatskih obitelji zbrinut je i kroz Projekt rekonstrukcije stambenog fonda SAF, te Projekt rekonstrukcije stambenog fonda OPEC, priopćeno je.

Štrbac je rekao kako Tajništvo nastavlja i realizaciju projekata iz proračunskih sredstava Vlade RS-a, a dio sredstava, kao i prethodnih godina, bit će usmjeren na pružanje podrške povratku Hrvata.

Jerković je izrazio zadovoljstvo projektima koje Tajništvo implementira, te aktivnostima koje je prethodnih godina realiziralo Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica, kao što su izgradnja stambenih jedinica, obnova i sanacija infrastrukture u povratničkim mjestima, pružanje podrške projektima održivog povratka, jer su značajno doprinijeli unaprijeđenu položaja hrvatskih povratnika u RS.

Kopirati
Drag cursor here to close