Suradnja

Njemačka bh. Graničnoj policija donira opremu u vrijednosti 458.000 eura

Savezno ministarstvo za unutrašnje poslove, izgradnju i zajednicu Savezne Republike Njemačke Graničnoj policiji BiH donirat će šest ATV vozila (kvadova), 10 patrolnih čamaca, 3.000 NIK testova i po 11 termovizijskih kamera i drugih uređaja
Gospodarstvo / Ulaganja | 19. 11. 2018. u 13:23 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu bilateralne suradnje SR Njemačke i Granične policije BiH (GPBiH), u Glavnom uredu GP-a u Sarajevu sutra će biti upriličena primopredaja donacije specijalističke opreme u vrijednosti oko 458.000 eura. 

Savezno ministarstvo za unutrašnje poslove, izgradnju i zajednicu Savezne Republike Njemačke Graničnoj policiji BiH donirat će šest ATV vozila (kvadova), 10 patrolnih čamaca, 3.000 NIK testova i po 11 termovizijskih kamera i drugih uređaja za noćno osmatranje. 

Ceremoniji će, između ostalih, prisustvovati ambasadorica Savezne Republike Njemačke u BiH Christiane Hohmann i direktor Granične policije BiH Zoran Galić. 

Nakon ceremonije primopredaje njeni sudionici će biti u prilici obići dio opreme koja će biti izložena ispred zgrade Granične policije BiH, priopćeno je iz ove policijske agencije.

Kopirati
Drag cursor here to close